Två av Tompa gav tre poäng mot Gillberga

Herrarna är fortsatt obesegrade och har ännu inte släppt in något spelmål i division 6. Detta efter att ha besegrad Gillberga med 2-0 på bortaplan i fredags.

Gillberga på bortaplan kommer inte vara någon promenad i parken för något lag i serien. För Älgås del var Gillberga det tuffaste motståndet hittills sett till deras tuffa spelstil. Som följd av detta var det svårt för Älgå att etablera något ordnat spel.
–Vi spelade inte bra i första, berättar Daniel Andersson.
–Men det var aldrig någon fara på taket bakåt, fast att det inte funkade riktigt.
Halvtidsresultatet 0-0 var således rättvist och inte så mycket att orda om.
I den andra halvleken höjer sig dock Älgå och visar upp ett bättre spel. När Thomaz ”Lorden” Andersson blev fälld inom straffområdets linjer blåste domaren därmed straff till Älgå. Denna straff förvaltade Thomas ”Tompa” Berntsson på bästa sätt och det var 1-0 till Älgå. Känslan blev därmed ganska skön i bortalaget med tanke på det stabila och trygga försvarsspelet.
Fem minuter senare kom dessutom 2-0, också det genom Tompa. Målet var en riktig rackarrökare till frispark.
–Jag står och kollar men jag hinner ändå inte se innan det smäller till i nättaket, säger Daniel.
–Det var lite förlösande, plus att det inte var någon fara på taket hemåt.
Under den sista hälften av andra halvlek som återstod när målen kom lyckades inte Gillberga åstadkomma några större problem för Älgå som kunde hålla undan och vinna med 2-0. Ännu en nolla för Thomas Larsson och backlinjen som ännu bara släppt in ett mål i serien – straffen mot Mangskog i premiären.
–En jäkla laginsats igen, vi jobbar i 90 minuter, summerar den nöjde Älgå-tränaren som ville berömma hela laget för för försvarsspelet.