Två segrar på en match för herrarna

Med midsommarstången rest så väntade säsongens tredje poolspel för sjumannaherrarna. Tyvärr ledde nya återbud till att två matcher blev till en. Fensbols IF 1 stod för motståndet i matchen där Älgå vände underläge till säsongens första seger.

Efter resor till Torsby och Gräsmark var det välkommet med ett poolspel i närområdet. Forshälla var spelplatsen när det var Jössefors IK som var arrangörer av sjumannapoolspelet.

Klockan 11 på söndagförmiddagen var Älgålaget redo för spel, men på andra planhalvan var det tomt. Motståndarlaget Gräsmark hade tvingats lämna en sen walk over, så uppladdningen för de blåklädda förlängdes till 12:30.

När klockan väl var slagen så var det Fensbol 1 som kom att bli dagens enda motståndare. I matchupptakten var Älgå inte riktigt med utan fick se sig själva i ett 0-2-underläge efter en kvart.

På grund av skador och återbud var det vid ankomsten till Forshälla fortfarande oklart vem målvakten skulle vara. Småskadade Lars-Erik Larsson skulle egentligen inte vara med, men ställde ändå upp och drog på sig den gröna målvaktströjan. Efter de två baklängesmålen spikade ”Larsa” igen.

Älgå vek dock inte ned sig utan tog sig in i matchen igen genom en snabb reducering signerad Tobias Nilsson i den 20:e minuten. Man hade börjat komma in allt bättre i matchen och fick mer vind i seglen. Strax efter reduceringen kom kvitteringen då Janne Remnérs tänkta djupledsvolly tog på en motståndarback och in i mål. 2-2 efter den första halvlekens 25 minuter på Forshälla.

I andra halvlek bibehöll Älgå sitt momentum och fick ett tidigt ledningsmål genom Joakim Heintz. Fensbol hade förvisso en boll i nät, men detta dömdes bort. Mattias Forslund och Christopher Jensen fortsatte istället Älgås målproduktion framåt då man på ganska kort tid gick upp till 5-2.

Resten av matchen kunde man bevaka ledningen. Anders Elg och Ryno Andersson var två stabila pjäser i backlinjen.

Hela laget förtjänar beröm efter en bra insats och välspelad match. Med en välfylld avbytarbänk finns fler att dela arbetsbördan med och även fler att dela glädjen med.

Detta var det sista poolspelet innan sommaruppehållet, men redan om ett par veckor ska skorna snöras på igen. På vår jubileumsdag – Älgådagen – den 9 juli väntar en sjumannaturnering då dagens Älgålag möter Älgåveteraner, Hillringsberg, Hillringsbergveteraner och Jössefors.