Två snabba fällde damerna

Matchinledningen i derbyt i damfyran mellan Älgå och Årjäng visade sig bli betydande. Älgå var totalt överlägsna men lyckades bara göra ett mål. Ett vid tidpunkten oförtjänt kvitteringsmål av Årjäng gjorde att de reste sig och Älgå tappade motivationen. Två snabba mål i andra halvlek avgjorde till Årjängs fördel.

DSC_6697

Älgås damer fick en alldeles sagolik öppning på derbyt mot Årjäng i damfyran. Allting tycktes stämma och Årjäng blev ordentligt tillbakapressade och var inte alls med. Således var Älgås ledningsmål i den sjunde minuten helt rättvis. Det kom efter en misslyckad inspark som gick rakt i gapet på Linnéa Juhlin som sköt in 1-0 till Älgå.

–Första kvarten var vi riktigt bra, säger målskytten.

Älgåtränaren Bosse Johanssons åsikt skiljde sig inte.

–Vi började väldigt bra. Hade vi haft tur hade vi ledat med 3-0.

DSC_6664

Kvitterade och reste sig

Så blev det inte. På Årjängs första riktiga anfall i matchen fick man utdelning. Sanna Nerstrand kvitterade till 1-1 efter 13 minuters spel.

–De började klart bättre, vi äter oss in i matchen, säger Årjängs tränare Mårten Karlsson.

Samtidigt som Årjäng kom in i matchen sjönk motivationen i Älgå.

–När de fick 1-1 blev det darrigt, säger Bosse.

–Helt plötsligt var vi tvåa på varenda boll.

Älgå kom dock igen och resten av första halvlek var en jämn och tät historia. När Årjäng gjorde sitt 1-1 mål var det inte välförtjänt, men efter 45 minuter var ställningen 1-1 rättvis.

Den fina inledningen på matchen som Älgå hade var kanske för bra. Årjängs kvittering var ett hårt slag med tanke på chanserna Älgå hade haft.

–Tror vi hängde lite för mycket med huvudena, vi tappade humöret, det blev hängigt inom hela laget, analyserar Linnéa.

DSC_6690

Två snabba avgjorde

Och hängigare blev det i andra halvlek. Då var det Årjängs tur att inleda bra. I den 60:e minuten tog gästerna ledningen med 2-1. I anfallet därefter, som ledde till en hörna, utökade Årjäng till 3-1. Den hörnan skulle bara in! Att få två snabba mål emot sig var förstås oerhört tungt.

–Det blir alltid jobbigt, konstaterar Linnéa och menar att man blir stressad.

–Då måste det hända så fort. Man slår blindpass.

Mårten var förstås desto nöjdare. Speciellt över att, som man visat på sistone, man inte ger upp.

–Vi kör oavsett vad som händer, säger han.

DSC_6778

Inledningen viktig i slutändan

Älgå försökte mobilisera styrkorna under de avslutande 25 minuterna, dock utan resultat. Anna Wallberg blev fri i den 83:e minuten när en frispark landade framför hennes fötter som dock skickade bollen i gaveln. I och med det missade läget skulle det mycket till att Årjäng skulle tappa ledningen. Med några minuter kvar hade man ett gyllene läge att göra 4-1 i och med en straff. Bollen passerade dock på fel sida om den vänstra stolpen.

–Det trodde jag inte, säger Mårten om att det blev seger, trots inledningen.

Men nyckeln till segern var just att man lyckades komma igen efter den tuffa starten.

–Det är svårt att spela mot Årjäng, de är tuffa, de viker inte ned sig, säger Linnéa.

Även Bosse är inne på att matchinledningen påverkade slutet.

–Gick för lätt i början. När de spelade upp sig fick vi svårt att vända, avslutar Bosse.

Årjängs målskyttar var Sanna Nerstrand 2, Sanna Skogström, och Frida Brunzell. Beröm av Mårten fick Jenny Eriksson och Sanna Skogström.