Tvåsiffrigt bakåt men godkänt

Bortapremiär mot seriens troligtvis tuffaste motstånd är ingen tacksam uppgift. Å andra sidan är väl det den enda matchen man kan gå nöjd ifrån med tvåsiffrigt i baken.

–Med facit i hand så är det en helt okej insats, menar HIF/ÄSK-tränaren Anders Elg.

”Det här är inget vanligt division 7-lag.” Ungefär så uttryckte en Örnen-ledare det efter att ha mött FK Maskinen i en träningsmatch.

Den analysen kan säkert många fler skriva under på. Exempelvis de motståndarlag Maskinen mötte förra säsongen då man under sitt första levnadsår spelade 7-mannafotboll. Idel segrar blev det för Arvikalaget med en hel del namnkunniga spelare.

Även med ena ögat övertäckt kan man också se flertalet spelare med Älgå-anknytning. Ledare för Maskinen är Daniel Schröder som har en rad år på nacken som Älgåtränare. Vid sin sida har han Christian Berntsson som åtminstone gjorde en halv säsong under det fantastiska året 2014.

I truppen känner vi bland andra till Patrik Karlsson samt bröderna Robin och Bonny Karlsson. Listan fortsätter, men stannar inte vid Tobias Olsson och Adam Alvarsson.

Ett synnerligen kompetent fotbollslag kan man konstatera att Maskinen utgörs av.

–Vi har nästan en medelålder på 17 år och dom är 30 plus. En del kommer direkt från division 4, konstaterar Anders.

En på förhand riktigt tuff match för det unga Hillringsberg/Älgå. Detta var man givetvis fullt medvetna om.

–Det syns att dom känner sig besegrade redan på förhand, säger Niklas Schützer som delar huvudtränarrollen med Anders.

I måndags var det 28 spelare på träningen och man var på gott mod. I onsdags började man dock blicka fram fredagens match.

–I onsdags pratade spelarna om ”hur mycket kommer vi att förlora med?”.

Bra inledning

Inledningen av matchen var dessbättre inte alls så dålig. Redan i öppningsmomenten fick Hillringsberg/Älgå med sig en hörna. Kort därefter skakade man också fram ett friläge.

–Första 30 är helt okej, inga konstigheter, säger Anders.

Maskinen varvade förstås upp allt eftersom och tog ledningen drygt tio minuter in i matchen. Ju längre tiden gick desto tätare kom baklängesmålen.

Halvtidsresultatet var 4-0 till Maskinen. Bombardemanget fortsatte således i andra halvlek, med ett undantag vid ställningen 9-0. Då tog sig HIF/ÄSK högre upp i banan och var nära att spräcka nollan.

–Sett till chanserna under matchen skulle vi ha hängt ett par, säger Anders.

Nollan förblev dock intakt och Maskinen kunde utöka till tvåsiffrigt i slutminuterna. Det blev en storförlust, men ingen skam över den. Maskinen är ett lag som få andra lag kommer kunna störa.

Med denna svåra motståndare ur vägen blickar vi istället framåt till nästa fredags hemmapremiär på Älgvallen. Då kommer Häljeboda IF på besök.

–Då är det hemmaplan och nytt matchställ, menar Anders som tror på en helt annan typ av match då.

Extra beröm fick backlinjen med Andreas Augustsson, Kevin Wäxfeldt, Tobias Nilsson, Mortaza Shyiyi samt Oliver Lee.