U-laget avslutade storstilat

U-laget avslutade seriespelet i stor stil med att först på söndagen bortaslå Koppom/Köla med 6-1 och igår kväll besegra Fiskeviks IF 2 med 4-0 på gruset på Vik.

I bortamötet mot Koppom/Köla började det dock illa, vi var inte riktigt vakna i den första halvleken (firandet av A-lagets kvalplats kvällen före kan ha haft del i det..).
Efter endast 7 minuter slår K/K:s målvakt en utspark som efter en studs flyger över Robin i målet, skall sägas att vi spelade på en extrem liten plan men en vanlig dag så tar såklart Robin dessa bollar! 😉
Resten av halvleken spelar vi riktigt illa, tvärtemot vad vi sa om att vara noga med passningarna och hålla bollen på fötterna så blev det mest långa spridda bollar framåt som ofta mynnade ut i insparkar på den korta planen.
I halvlekens absolut sista sekunder lyckades vi dock klämma in kvitteringsmålet genom Aleksander Ruud underdal och vi går till paus med lite bättre mod.

Andra halvlek är en helt annan match, grabbarna har vaknat till liv och börjar spela den frejdiga anfallsfotbollen vi har varit så duktiga på hela året och efter en kvart så sitter äntligen 2-1 bollen i mål av den evige kämpen Daniel Sötterman.
Efter det rullar det på och inom en 15 minuters period gör vi ytterligare 4 mål, 3-1 Tony Kaspersson, 4-1 Emil Syversen, 5-1 & 6-1 Aleksander Ruud Underdal.
Det är ett konstant tryck mot K/K:s mål och med lite mer precision så hade vi kunnat göra några till.

Alla får underkänt för första halvleken men högt betyg för andra! Starkt att vända så starkt som vi gör efter paus!
Plusbetyg till 3-målskytten Aleksander Ruud Underdal, Bonny Karlsson och Daniel Sötterman.

Fiskevik grusades

I gårdagens avslutande seriematch för året stod Fiskeviks IF 2 för motståndet på Viks grusplan och till skillnad från matchen dagen före så visade grabbarna en härlig inställning från
avspark tills Domaren Lars Zetterström blåste av matchen 90 minuter senare.
Vi ställde ett väldigt ungt lag på benen där 8 st var födda -95, -96, -97 av de 14 som kom till start!! Jättekul!

1-0 gjorde Tony Kaspersson efter nio minuter och trots ett mycket fint spel och många chanser så stod sig resultatet till haltidspaus.
Tidigt i andra så satte Sebastian Nicolaisen Karlsson 2-0, Tony Kaspersson satte sitt andra en knapp kvart senare och Ola Olsson avslutade med att sätta spiken i kistan när han satte en straff efter att
Emil Syversen blivit fälld i straffområdet.
Stort beröm till hela laget för en kanoninsats, extra plus vill jag dock ge till David Björn som gör sin första match för oss i år och gör en riktig kanonmatch som högerback och unge (född -97!) Albin Riddargård Persson som kom in i slutet av matchen och gjorde det riktigt bra!

Grusmatcher på hösten brukar vara lite halvtråkiga tillställningar men jag tror att de som letade sig dit fick se en riktigt underhållande match från våra u-grabbar.
Nu får vi vänta in hur det går i kvällens match mellan Årjäng Greys och Fiskevik IF 2, Årjäng måste vinna med 8 bollar för att knipa kvalplatsen ifrån oss, det ska de förhoppningsvis inte klara!!

Hur det än går så tycker jag att vi gjort en fantastisk säsong med båda lagen, båda lagen ser ut att bli tvåa i sina respektive serier och chans till avancemang genom kval.
Hur många trodde det efter fjolårets säsong?