U-laget nollat av Fiskevik

Spelmässigt var det inget större fel på insatsen mot Fiskeviks IF i dagens division 7-match på Älgvallen. Problemet var, precis som så många gånger tidigare, att målskyttet haltade. Matchen slutade 0-3 (0-1.)

–Under första halvlek hade vi bra spel, förutom deras mål. Det var vi som hade mest spel, säger tränare Daniel Schröder.

Gästande tabellfyran Fiskevik fick ett tidigt ledningsmål i den sjunde minuten, men bortsett från det så var eftermiddagens match ganska jämn. Med framförallt Jesper Nylund och Bonny Karlsson i backlinjen och Patrik Karlsson på mittfältet så var Älgås spel stabilt. Det var på den sista tredjedelen som det svartklädda hemmalaget hade problem. Låter det bekant?

Christopher Roynezon

–Vi har ingen som är riktigt ”livsfarlig”, konstaterar Daniel.

I den andra halvlekens upptakt kändes det som att Älgå kröp lite närmare, men i stället utökade Fiskevik till 0-2. Detta var i princip matchavgörande.

–Vi kom inte till lika många målchanser och passningsspelet stämde inte. Det var trötthetstecken på en del, säger Daniel om den andra halvleken.

Förvisso har det varit hockey-tempo när det gäller spelschemat för Älgå-lagen den här veckan. Måndag, onsdag, fredag och söndag har alla varit speldagar för antingen A- eller U-laget.

Jesper Jansson

Nu är det dock lugnt fram till helgen då herrlaget på lördag tar sig an Lysvik på bortaplan. Nästa hemmamatch är för U-laget på söndag då serieledande Svanskogs IF besöker Älgvallen.

Beröm i dagens match fick Jesper Jansson i mål samt Jesper Nylund och Bonny Karlsson.