Uddamålsförlust i hemmapremiären

Det blev en målsnål tillställning när Älgås sjumannalag föll mot gästande Nykroppa AIK denna lördagsförmiddag. Efter 0-1 i halvtid gjorde båda lagen varsitt mål i slutet av andra halvlek.

Ursprungsplanen var att Älgvallen skulle stå värd för ett poolspel denna soliga septemberlördag. Skattkärrs IF – det tredje laget i poolspelet – tvingades dessvärre lämna återbud ett par dagar innan på grund av spelarbrist. Därmed fick två matcher strykas och kvar blev mötet mellan Älgå och Nykroppa.
Likt förra helgen i Säffle hade dubbla matcher kunnat spelas, men då skulle bara den ena ha räknats.

Likt förra helgens ”riktiga” match mot Draken så blev Älgå tillbakapressade i matchupptakten. Det är lika bra att säga det direkt – målvakten Kim Ranheim var matchens spelare och en gigant mellan stolparna. Att det blåklädda hemmalaget var i underläge efter första halvlek kunde inte han lastas för över huvud taget.

Försvarsspelet sköttes på ett godkänt sätt, men framåt var Älgå trubbiga. När ett avslut hade varit lämpligt att testa så blev det kanske en passning istället. Att ta det lite lugnare och behålla bollen lite längre inom laget var en riktlinje som drogs upp i halvtidsvilan.

I andra halvlek var spelet bättre och Älgå kom närmare och närmare. Men för att det ska bli mål så måste man skjuta. Med tio minuter kvar av matchen var det just vad Tobias Nilsson gjorde då han sköt in kvitteringen. 1-1, men glädjen blev dessvärre alltför kortvarig. Strax därpå återtog Nykroppa ledningen med 2-1.

Älgå gick för en kvittering i slutminuterna men gästerna höll emot. Den första tävlingsmatchen på hemmaplan för sjumannalaget slutade i en uddamålsförlust.
I den här serien är inte resultaten det viktigaste, men tyvärr var det faktiskt en ganska grinig match.

Nästa helg är det faktiskt redan avslutning på säsongen som precis har börjat. På pappret ska Älgå möta Fagerås på Gillevi i Koppom, men eftersom Koppom/Köla dragit sig ur serien kommer det inte bli så. I skrivande stund är inte tid, dag och spelplats bestämt ännu utan vi återkommer med ett besked.