Uddamålsförlust i regnigt avslutningsderby

Säsongen var över för båda lagen, men varför inte runda av med ett derby med prestigen som insats? 

Det var kvitt eller dubbelt som gällde. Premiärmatchen i början av augusti (!) slutade med en uddamålsförlust mot Hillringsbergs IF. Därefter har Älgås sjumannalag spelat en alltför kort säsong som endast innehöll tre tävlingsmatcher.
Hillringsberg har spelat tio matcher i division 7 och slutade på fjärde plats i en serie med blott sex lag.

Så varför inte bjuda in den gamla rivalen för att försöka ta revansch innan starten av inomhussäsongen?
Ett stekhett derby blev det dock inte, allra minst sett till inramningen. Det var kallt, grått och regnigt.

Matchen var på det stora hela jämn men Hillringsberg var ett snäpp vassare. Gästerna tog ledningen tidigt i matchen då man hittade in bakom Albin Riddargård Persson som för dagen vaktade Älgåmålet.

En kvittering kom dock från hemmalaget inte alltför långt därefter. Det var en riktig delikatess till frisparksmål signerad Lars Karmlind. En VAR-granskning var omöjlig men också onödig. Bollen gick inte bara in i mål utan den stannade också där — fastkilad i det bortre krysset.

Hillringsberg återtog ledningen med 2-1 på ett dråpligt sätt innan halvtidsvilan. Under andra halvlek försökte Älgå lyfta fram positionerna, men gästerna kunde alltsom oftast avväpna offensiven. Mattias Forslund hade en bra chans på hörna, men Björn Hartvigsson stod för en lika bra benparad mellan HIF-stolparna.

Det har som sagt varit en kort säsong, men det har varit god stämning rakt igenom och roliga stunder på matcher och träningar.
Efter matchen blev det pizza i klubblokalen och sjumannalagets första säsong var avklarad. På tisdag börjar inomhusträningen.