Ungt Älgå föll mot Koppom/Köla

Division 7 mötet mellan U-laget och Koppom/Köla U var en riktigt underhållande historia med många målchanser. Älgås första halvtimme var enastående men målen uteblev. Istället utnyttjade gästerna sina chanser i den andra halvleken och vann med 2-1.

IMG_7227

Det var ett ungt U-lag Daniel Andersson mönstrade mot Koppom/Köla U på tisdagskvällen. Men vad spelade det för roll när man visade upp en sprudlande offensiv under första halvtimmen? Dennis Olofsson och Robin Nilsson var snabba på vänsterkanten och bombarderade straffområdet med inlägg och skott. Thomaz Andersson på mittfältet var en annan viktig kugge i anfallsspelet.

Många målchanser

Gästerna hade inte speciellt mycket i spelväg att skriva hem om under större delen av halvleken. Men när lägena kom var de dock allt annat än ofarliga. Stoppade inte målvakten Tony Kaspersson bollen så var det stolpen som gjorde det. Bollen gick som i ett flipperspel emellanåt mellan spelarna i båda lagens straffområden.

Men det dröjde till andra halvlek innan det första målet kom, och vilket mål det var! Dessvärre var det gästande Koppom/Köla som gjorde det, men frisparken som resulterade i målet var mycket vacker.

IMG_7237

Kvitterade och tappade

Kvitteringen kom i den 62:a minuten efter en hörna av Thomaz Andersson. Först studsade bollen tillbaka ut till honom som skickade in ett nytt inlägg till bortre delen av straffområdet där Christoffer Östling sköt in 1-1. Men när 1-2 kom med dryga kvarten kvar att spela orkade inte det unga Älgå resa sig igen.

–Första delen av den första halvleken spelade vi riktigt bra, konstaterar den spelande tränaren Daniel Andersson.

–De växte in i slutet och vi började mest rensa undan i panik.

Samma sak upprepade sig i den andra halvleken då Älgå började bäst men gästerna tog sedan över. Det var då det unga lagets svagheter lyste igenom. Spelskickligheten och den fysiska styrkan svek, men om två-tre år lär det här laget vara riktigt konkurrenskraftigt.

Beröm fick Aleksander Rud, Christoffer Östling och Tony Kaspersson.