Ungt Älgå krigade i Örnen Cup

Det var ett ungt Älgå SK som i lördags kom till spel i inomhusturneringen Örnen Cup. Trots att ingen av de tre matcherna laget spelade slutade med seger så var insatsen ändå god.

Älgås gruppkollegorna utgjorde allt annat än enkla uppgifter. Kvalitéerna hos Ås/Åmotfors känner vi alla till vid det här laget. Norska Eidskog, hemmahörande i division 3, har gått långt i cupen de senaste åren. Jössefors tycktes komma med det bästa tänkbara laget de kunde få.
Älgås lag var som sagt ungt.
–Vi var nog yngsta laget där, säger Älgåtränaren Daniel Schröder.

Liksom förra året var tanken med detta arrangemang att ge speltid till de som inte spelat så mycket i vinterns tidigare cuper. Och de tog tillvara på chansen.
–Vi gjorde en bra första match mot Eidskog. Vi låg under med 1-0 men kom ikapp till 1-1.
Eidskog, som senare tog hem cupsegern, återtog ledningen med 2-1 men Älgå kvitterade igen. Det var först i slutet som Eidskog gjorde matchavgörande 3-2.
–3-2 mot de som vinner allt får vi vara nöjda med.
Målskyttar var Tobias Carlström Georgsson och Tony Kaspersson.

–Vi var nöjda med inställningen och skulle ta med oss den in i Jösseforsmatchen. Där gjorde vi en riktigt bra match igen.
Tony Kaspersson nätade återigen och gav Älgå ett tidigt ledningsmål. Det var en ledning som stod sig till slutsekunderna då en markeringsmiss resulterade i 1-1 och ett oavgjort slutresultat.
–1-1 mot ett starkt Jössefors är bra, konstaterar Daniel.

Lördagens fläck på solen var den sista matchen mot Ås/Åmotfors som slutade 0-4. Siffrorna var dock ingen glasklar återgivning av matchbilden.
–Det speglar inte matchen, men de var effektiva. Hade vi varit effektiva så hade vi också gjort ett par.

Sammanfattningsvis var det unga lagets insats ändå klart godkänd.
–Jag är riktigt nöjd med inställningen, alla krigar.
Några som förtjänade beröm var Carl Milde, född 1999, Tobias Carlström Georgsson och Robin Larsson.
Gänget med unga, lovande spelare som Älgå har understryker faktumet att vi nu är inne i något av en generationsväxling. Därför skulle nog ett par år i division 6 vara bra för de yngre. Serieseger är nämligen inget uppsatt mål, även om man såklart vill vara så högt upp som möjligt.
–Vi har något riktigt intressant på gång, avslutar Daniel.