Ungt U-lag utmanade serieledarna

Ola Kaspersson, 14, var yngst i det unga Älgå 2 vars medelålder var 16 år i gårdagens hemmamöte med serieledande Klässbol. Älgå stod upp bra och var värda en ledning efter första halvlek, men istället tog gästerna ledningen i slutet av densamma. Två mål i andra halvlek var för svårt att göra någonting åt. Slutresultatet blev 0-3.

IMG_7441

Det spelades division 7 fotboll på Älgvallen i går kväll mellan U-laget och serieledande Klässbols SK. Klässbol är en klubb som genomgått något av en omstart enligt dem själva. Förutom ett herrlag som är på frammarsch i seriesystemet, det kan vi anta i alla fall, så har man för första gången på ett decennium ett damlag igen.

Klässbol hade bara en förlust inför gårdagens match och hade chansen att göra ett ryck i tabelltoppen gentemot Jössefors.

Visade Älgå-hjärta

Att det skulle bli en tuff nöt att knäcka för det unga U-laget var uppenbart, och den spelande tränaren Daniel Andersson fruktade en större förlust inför matchen än det faktiskt blev. Men Älgå stod upp riktigt bra och bjöd på en riktigt underhållande första halvlek.

–Vi stod upp riktigt bra idag. Skapade fler chanser än mot Töcksfors, säger Daniel efter matchen.

Bortamötet med Töcksfors senast var ett sådant som aldrig hänt, Älgå förlorade med 7-1.

–Visade lite Älgå-hjärta idag.

IMG_7406

Ungt framtidslag

Det var som sagt ett mycket ungt Älgå man ställde upp med. Mycket ungt. Om man bortser från tränarna Daniel och Stig Pettersson så var medelåldern 16 år!

–Ser ju otroligt bra ut, konstaterar Daniel.

Och han kan mycket väl ha rätt. Även om Älgå inte orkade riktigt hela matchen så var man faktiskt det bättre laget i första halvlek. Hemmalaget hade bland annat två ribbträffar under matchen. När Klässbol trots det tog ledningen i den 43:e matchminuten föreföll det inte speciellt välförtjänt.

IMG_7524

Ingen skärpa i avsluten

Älgå hade nog behövt en ledning med ett eller två mål efter första halvlek för att orka knyta ihop säcken.

–Var lite trötthetstecken i slutet.

Men när Klässbol gjorde 2-0 i den 54:e minuten tryckte Älgå på för en reducering. Men man försökte och försökte utan att lyckas. Det var lite som att skriva med en ovässad penna.

–De var lite tyngre än oss, men vi står upp bra, sammanfattar Daniel.

När Klässbol gjorde 3-0 i den 77:e minuten punkterades matchen givetvis. Men det var ändå en ganska trevlig match, särskilt i första halvlek. Hela laget förtjänade beröm, men ett extra plus gick till Alexander Ruud.