Uppryckning i andra gav tredje raka segern

I eftermiddag besegrade Älgås herrar Torsby U med 2-1 på bortaplan. Därmed har det verkligen lossnat för laget som nu har tre vinster bakom sig.
–Nio raka poäng känns bra, konstaterar Älgåtränaren Daniel Schröder.

Förutsättningarna inför matchen var dock inte de optimala.

–Det blev återbud på återbud, så det blev lite omjusteringar i laget, säger Daniel.

Bland de saknade fanns Randi Rafael, Ola Kaspersson, Martin Teodorsson och Jonathan Andersson. På skadelistan fanns Emil Henriksson liksom sedan tidigare Jim Flobergseter.

–Men jag tyckte ändå att vi hade ett tillräckligt bra lag för att slå dom.

Var inte med i första

Sett till prestationen som det uppställda laget svarade för så var det antagandet tvivelaktigt. Den första halvleken var nämligen inte alls bra.

–De hade bollen hela tiden och vann varenda duell.

De enda som var bra i Älgå under den första halvleken var försvararna.

–Fyrbackslinjen fick jobba konstant hela tiden och gjorde det bra.

Därför klarade sig Älgå, trots Torsbys spelmässiga övertag. Hur länge som helst gick det dock inte att spela på detta vis. Strax före halvtidsvilan tog hemmalaget ledningen med 1-0.

–I halvlek sa vi att det måste finnas krafter kvar, för det kändes som att vi sprungit och varit bekväma i första.

Ryckte upp sig i andra

I andra halvlek tog Älgå sig i nackkragen och även matchen.

–Vi kan ännu bättre, men jämfört med första halvlek var det som natt och dag.

En förändring som man gjorde i halvtid var att flytta ned Alexander Kildén på högerbacksposition och flytta upp Henrik Ryman. Innan man ens hunnit spela tio minuter så kvitterade Henrik till 1-1.

–Det var precis vad vi behövde. Då höjdes energin.

Älgå vann plötsligt bollarna som man förlorade i första halvlek och fem minuter efter kvitteringen var det dags igen. Domaren blåste straff och fram klev Marcus Ekblom.

–Målvakten räddade, men han slog in returen som tur var, berättar Daniel.

Redde ut slutforceringen

2-1 till Älgå som spelade mycket stabilt och bra. Med tio minuter kvar av matchen så började Torsby flytta upp laget och gick ned på trebackslinje. Älgå svarade med att flytta ned en toppforward för att täcka upp bakåt.

Torsby hade ett riktigt farligt läge i slutet i form av ett skott avlossat inne i straffområdet, men Robin Larsson gjorde en reflexräddning. 2-1 förblev ställningen och skrevs som slutresultat.

–Kristoffer Östling var ”man of the match” i mittförsvaret, tror inte han missade en boll hela matchen, berömmer Daniel.

Beröm fick även Henrik Ryman för hans andra halvlek.

Efter den tuffa inledningen har Älgå nu fått luft under vingarna och har tre raka segrar bakom sig. Härnäst väntar en hemmamatch mot Rännbergs IK, tabelljumbon, på onsdag klockan 19:30.