”Vidunderligt konstigt” när överlägset Älgå vann

Sett till kompetens och skicklighet var det en uppvisning som få lag på denna nivå har kapacitet att prestera. Älgå SK visade upp ett spel i den första halvleken på bortaplan mot Eskilsäters IF som var utomordentligt bra.

–Fantastiskt! Det var nog den bästa första halvlek som ett lag jag tränat har gjort, menar Reine Berntsson.

Även om det säkert inte behövs så bör det i sammanhanget ändå nämnas att Älgåtränaren är en ganska erfaren sådan. Många första halvlekar har han sett, men trots Älgås fantastiska insats så fanns det anledning till eftertanke.

–Det är förunderligt. Det stod 1-0 men det kunde stått 5- eller 6-0 utan att Eskilsäter hade klagat.

Christian Berntsson hade spelat fram Mikael Ek till detta ledningsmål. Att detta mål var halvlekens enda var ett lika stort utropstecken som själva spelet från gästernas sida.

–Christian hade en av sina fantastiska dagar, säger Reine.

Nyförvärvet från Arvika Fotboll levererade boll efter boll till Mikael Ek, Peter Ek och Robin Karlsson som gång på gång tog sig igenom försvaret.

”Så överlägsna att det blev en fara”

Men oavsett vad idrotten i fråga är så är alltid risken densamma i scenarier likt detta. Ett överlägset lag som inte riktigt lyckas få hål på motståndarna löper stor risk för att åka på till synes ologiska baklängesmål.

–Vi var så överlägsna att det blev en fara, menar Reine.

–Inför andra halvlek sa vi att vi måste stänga matchen tidigt, men vi kom inte åt dom under de första tio minuterna.

Och mycket riktigt…

–De fick ett skott på mål och det blev 1-1.

Eskilsäter hade inte skjutit ett enda skott mot Älgåmålet under den första halvleken. Men i matcher likt den här så tenderar utdelningen att vara maximal för motståndarlaget.

–Fotboll är vidunderligt konstig ibland, konstaterar Reine.

Ek x 2 avgjorde

Älgå kom dock igång igen och ganska kort efter Eskilsäters utjämning så var Mikael Ek framme igen och gjorde 2-1. Peter Ek gjorde det definitivt avgörande 3-1-målet som innebar ett fastställande av slutresultatet.

Trots övertaget blev det alltså bara 3-1.

–Det var så nära att bli ett riktigt målkalas.

Hur som helst blev det tre nya poäng för Älgå som visade vilken kapacitet som finns, även om utdelningen till viss del uteblev i dag.

–Vi har en viss standard. Det var inte en engångsföreteelse mot Årjäng.

Hög träningsnärvaro

Att Älgålaget innehar individuell kompetens är givetvis en stor ingrediens i detta, men den fina lagsammanhållningen ska inte bortses från. Exempelvis är träningsnärvaron så bra att den inte går att sätta ord på. Ja den är helt enkelt så bra att den saknar motstycke. Hela 39 spelare deltog i tisdagens träning, och då hör det till saken att det var en rad namn som inte kunde komma då!

Även om man är ödmjuk så kan man knappast säga något annat än att serieledande Älgå SK är inne i en god trend just nu. Om en vecka väntar ett möte med Grums IK 2 på Älgvallen. Grums ligger för närvarande näst sist i tabellen och har bland annat förlorat med 10-1 mot Eskilsäter.