Viktig seger i bottenmötet

Puh! En lättnadens suck drogs av spelare, ledare och publik när domaren blåste av höstpremiären på Linnevi. Älgå SK vann det otroligt viktiga bottenmötet mot Kils AIK 2 med samma siffror som i våras – 3-2.

Förutsättningarna inför matchen kunde dock ha varit bättre.
–Det har varit dåligt med folk på träningarna, berättar Älgåtränaren Patrik ”Klarre” Klarström.
Bara nio stycken deltog i gårdagens träning och en rundringning fick göras för att samla ihop dagens matchtrupp. Det blev ett ganska ungt Älgå-lag som man ställde upp med i detta bottenmöte.
Inför matchen var Kil jumbo och Älgå nästjumbo, men båda lagen stod på sju poäng efter vårsäsongen. Tre poäng var alltså värt mycket för båda parter.
Sett över 90 minuter var Älgå det lag med mest boll, men jämnt var det.
–Vi hade de flesta målchanserna, men det kunde gått hur som helst, konstaterar Klarre.
Henrik Magnusson
Helt jämnt var det i målprotokollet efter den första halvleken då det stod 1-1. Med drygt fem minuter kvar av halvleken så fick Henrik Magnusson mycket yta att springa på rakt framför mål. Därifrån avlossande han ett skott som målvakten var på, men bollen gick i en bana över honom och in i mål. Kort därefter var Henrik på väg att nicka in 2-0, men…
–De går upp och gör 1-1 i stället. Det var ett skitmål, men vi stirrar på bollen och tappar markering.
Älgå kom dock tillbaka och efter fem minuter i den andra halvleken så återtog Henrik Magnusson ledningen då han satte 2-1. Det kändes riktigt bra under perioden därefter, men så kom kvitteringen. Efter 20 minuter fick Kil ett läge och på volley drogs bollen till. Mycket snyggt, men mycket jobbigt för Älgå.
Patrik Karlsson Röhr
–Då kändes det jobbigt, vi hade spelet vid 2-1, säger Klarre som fick se en ny markeringsmiss vid 2-2-målet.
Under våren så brukade sådana motgångar i sådana lägen av matcherna leda till tappade poäng. Men inte idag!
–Det är starkt att göra 3-2 sen.
Aleksander Ruud
I samband med en hörna så kunde Andreas Magnusson nicka in 3-2 med dryga kvarten kvar av matchen. Även om Kil aldrig kom riktigt nära ett 3-3-mål så var det spännande ända tills domaren satte pipan i munnen. Därmed förkunnades det att matchen var slut och Älgå hade tagit säsongens tredje seger. Detta var precis den start som Älgå behövde för att denna höst inte ska bli alltför mörk.
–Det var en riktigt kämpaseger, säger Klarre som ville berömma hela laget för insatsen.
Henrik Ryman
Extra beröm fick Henrik Magnusson, Björn och Henrik Ryman samt Emil Henriksson, född 1997, som blev inbytt i andra halvlek och gjorde bra ifrån sig.