Närmare tredjeplatsen efter seger mot GIK/BIK

Martin Teodorsson stod för två mål och ett assist när Älgås herrar på fredagkvällen tog tre viktiga poäng mot Gunnarskog/Bortan. För en gångs skull blev det en målrik tillställning som Älgå till slut vann med 5-2 (3-0). Nu är en tredjeplats inte långt borta.

Det var inte så speciellt längesen som Älgå hade ramlat ned på femte plats och blivit passerade av just Gunnarskog/Bortan. Men efter poängen borta mot Lysvik och de tre gratispoängen som Gettjärns walk-over gav så har tillvaron känts bättre.

Efter den första halvleken igår så kändes det också riktigt bra. Martin Teodorsson hade gjort både 1-0 och 2-0 till Älgå samt slagit frisparken som Aleksander Ruud nickade in.

–Det är inte ofta man fått leda med flera mål, menar Älgåtränaren Daniel Schröder som inte kunde vara annat än nöjd över den första halvleken.

Tony Kaspersson

Det fina spelet fortsatte även i den andra halvleken. Älgå fick dessutom utdelning på chanserna. I den 61:a minuten utökade André Jakobsson till 4-0 från straffpunkten. Sex minuter senare sköt Oskar Björn in femman för Älgå, men innan dess hade GIK/BIK fått in en reducering. Med kvarten kvar av matchen så kom även en andra reducering som innebar 5-2, men oroligt blev det aldrig.

–Faktiskt inte. Det är väl bara den andra matchen i år som man slapp stå med hjärtat i halsgropen, säger Daniel med ett skratt.

Innan denna så var det bortamatchen mot Gettjärn som var avgjord innan slutskedet av drabbningen.

Med tre matcher kvar är Älgå tre poäng från en tredjeplats. Bäckalund spelade igår 0-0 borta mot Åmotfors/Ås och möter härnäst Jössefors. Älgås nästa uppgift är tabelljumbon Torsby U på Älgvallen klockan 11:00 nästa söndag.

Särskilt beröm för insatserna i gårdagens match fick Jim Flobergseter, Martin Teodorsson och Tony Karspersson. Utöver dessa fick hela laget beröm för den kollektiva insatsen.