2x Åström + laginsats = seger

Det var systrarna Åström som stod för offensiven i damernas hemmamatch mot Råda som till slut vanns med 2-1. Detta efter en bedrövlig första halvlek, men en bra inställning i andra gav utdelning.

IMG_7335

En riktig laginsats och två Åströms var receptet till gårdagens seger mot Råda. Damerna hamnade i 0-1 underläge efter 14 minuter och var inte alls bra i första halvlek.

–Vi var lite tröga i början, men vi ryckte upp oss sen, säger Anchi Åström som blev matchhjälte tack vare sitt 2-1 mål i den andra halvleken.

Men innan dess fixade planens andra Åström, Susanne, 1-1 till Älgå efter 30 minuters spel. Kvitteringen kom genom en högerhörna som nådde Susanne som nickade in 1-1. Fasta situationer har vid flera tillfällen givit viktiga mål för Älgå under säsongen.

Bosse Johansson var inte heller nöjd med lagets prestation under första halvlek.

–Vi var väldigt dåliga i första halvlek, tur att vi hade 1-1.

Krigade i andra

Inför andra halvlek visste Älgå vad som behövde göras.

–Vi behövde klämma in ett till och då ryckte vi upp oss ett snäpp till, säger Anchi.

Men det är inget fotbollsgodis Älgå visar upp mellan den 45:e och 90:e minuten.

–Vi krigar mer i andra, det är inget skönspel, men en jädra krig´ing på dom, konstaterar Bosse.

Skönspel klarar man sig jättebra utan, i alla fall så länge man har en Anchi Åström som går på returerna.

–2-1 målet skulle bara in, det syntes på henne, säger Bosse.

Det nämnda målet kom i den 64:e matchminuten och visade sig räcka för att ta hem tre poäng.

IMG_7360

Skador på Therese och Elin

Älgå hade dock sex oturliga minuter i slutet av matchen. Therese Samuelsson fick lämna planen med en skadad ljumske. Strax därefter fick målvakten Elin Andersson bäras ut efter en situation där hon gick ut och räddade ett friläge men krockade med Råda-spelaren. Hon klarade sig dock undan med en stukad eller vrickad fot och båda två bör snart vara tillbaka igen.

Ryckte upp sig

Men Älgå vann i alla fall, och därmed bör rimligtvis all fara för att ramla ur serien vara borta. Nu har man återtagit fjärde platsen i serien och kan nu ägna sig åt att blicka upp mot bronsplatsen. Detta efter en riktig kämpainsats.

–Ingen sak när man kan rycka upp sig, konstaterar Anchi.

–Hela laget ryckte upp sig, tycker Bosse.

Som en naturlig följd av detta fick hela laget beröm, men ett extra plus till Elin Andersson.