Älgå fick revansch mot Sillerud

Herrlaget fick sin revansch mot Sillerud då man under gårdagen vann med komfortabla sex mål mot noll. Därmed är man ytterligare ett snäpp närmare ett kval till division 5.

Som vi alla är alltför väl medvetna om slutade vårens bortamöte mot Sillerud i en överraskande förlust. Konsekvensen av detta märks nu i seriens slutskede då Älgå är fyra poäng från serieledande Mangskog i stället för en, som det hade kunnat varit.

Den gången var det inte mycket som stämde för Älgå, så inför fredagens match var det bara revansch som gällde. Förutsättningarna för att lyckas med detta var dessutom goda på förhand. Målproduktionen har fungerat bra på sistone och det goda försvarsspelet som var Älgås signum i våras har man hittat tillbaka till. Dessutom ställde Sillerud upp med elva man på planen och en tom avbytarbänk.
–Första kvarten var lite halvseg men sen började vi komma igång med ett hyfsat passningsspel, menar Daniel Andersson.

Större delen av Silleruds-laget var samlat som en mur kring straffområdet och det tog ett tag för Älgå att luckra upp försvaret. Men när Andreas Magnusson gjorde 1-0 efter 31 minuter var det proppen ur.
Thomaz ”Lorden” Andersson gjorde två mål under den tiominutersperiod som följde och Älgå kunde gå till halvtidsvila med en 3-0-ledning.

Lorden låg bakom en hel del offensivt under matchen och noterades för två mål och tre assist. Ett av de senare kom i den 57:e minuten då han spelade fram Aleksander Ruud som gjorde 4-0 genom ett distinkt avslut från distans.
Även Andreas Magnusson gjorde två mål i matchen. Hans andra betydde 5-0 och kom i den 58:e minuten. Älgås sista mål för aftonen stod ingen mindre än lagkaptenen Thomas Larsson för. Från elva meter sköt han in 6-0.
–Det var bara några minuter kvar, så då kallade vi upp honom.
–Det var roligt att han fick göra mål, han har ju hållit nollan tre matcher i rad.

Bra insatser stod Aleksander Ruud, Thomaz Andersson och Björn Ryman för. Aleksander spelade från start och gjorde även sitt första mål i A-laget.
Närmast väntar mötet mot tabelljumbon Koppom/Köla på Hammarsvallen i Köla.