Älgå föll mot piggare och bättre Kil

Höstsäsongen är igångsparkad men Älgå fick ingen flygande start resultatmässigt. Man var nollade i både mål- och poängkolumnen vid hemresan från Kil på lördagseftermiddagen.

– Det är orken som avgör, summerar Älgåtränaren Jörgen Chytraeus.

Efter ett långt sommaruppehåll var det dags att kavla upp ärmarna i den sydvästra herrsjuan igen. Senast det begav sig så tog Älgå poäng på hemmaplan i en kryssmatch mot serieledande Carlstad FC.

Ytterligare ett tidsmässigt hopp bakåt påminner oss om öppningsmatchen i serien som Älgå vann efter ett mål på straff. Detta var mot Kil 2 som således även stod för motståndet i höstpremiären på lördagen.

Linus Johansson

Älgå kom till spel med en bra trupp utan större manfall. Den enda ögonbrynshöjaren var att ordinarie målvakten Riff van der Waal saknades och att Joakim Heintz hoppade in mellan stolparna istället.
Han höll nollan i den första halvleken, men det gjorde även hans dito i hemmalaget. Spelmässigt var det jämna 45 öppningsminuter på höstsäsongen.

– 0-0 i halvtid var inte orättvist, säger Jörgen.

– Vi kanske till och med har bättre chanser än dem i första. Joel (Jarnbro) hade ett friläge i slutet till exempel.

Kil tröttade ut Älgå

En kort halvtidspaus senare återupptogs spelet och då fick hemmalaget en smakstart genom ett tidigt ledningsmål.

– Vi började se slitna ut redan i slutet på första.

Trötta huvud tar sämre beslut och ett baklängesmål är knappast inspirerande.

– Det blir en nedåtgående spiral vi inte har energi till att bryta.

Anders Elg

Ju längre halvleken gick desto tydligare blev det att Kil var piggare än Älgå. Dessutom var man ett skickligt lag.

– Det syntes att de hade spelat i division 4 eller 5, de tog inga slarviga beslut.

Älgå var såklart fortfarande med i matchen – resultatet var bara 1-0 och en bra träff skulle utjämna tillställningen. Dock nickades 2-0 in i den 78:e minuten och då var uppförsbacken brant.
De blåklädda hade ett par lägen som kunnat reducera Kils ledning, men när domarens pipa ljöd så var ställningen oförändrad och slutresultatet fastställt.

Chans till revansch har Älgå på lördag då Älgvallen åter står värd för division 7-fotboll. Klockan 13:00 kommer nästjumbon Värmlandsbro 2 på besök.

Beröm för förtjänstfulla insatser fick lagkaptenen Tobias Carlström, Anders Elg och Joakim Heintz.