Älgå gick inte vidare i Julcupen

Besvikelsen var påtaglig i Älgå-lägret efter 3-1 förlusten mot Jössefors i Julcupens sista gruppspelsmatch. Matchen blev inte bara gruppspelets utan hela turneringens sista för Älgå vars unga lag inte gick vidare.

IMG_8762

Älgås insats i årets upplaga av Julcupen påminde om den genomsnittliga seriematchen förra säsongen. Inställningen var inte den allra bästa, men framförallt så fungerade inte målskyttet. Älgå gjorde bara tre mål på fyra matcher.

I den första matchen mot Ås/Åmotfors räckte det dock med ett mål för att vinna, men nog skulle segermarginalen varit minst ett till två mål större. Älgå missade nämligen hela tre straffar i matchen.

—Det är inte det lättaste att få in dom, men nån av tre borde man få in, säger en besviken Daniel Andersson.

Sedan följde en match mot fjolårets och förhoppningsvis nästa säsongs konkurrent i division 5; Fiskeviks IF. På bänken fanns för övrigt Peter Wilhelmsson som lämnat Älgå och Jössefors organisation på damsidan till förmån för en tränarroll i Fiskevik.

IMG_8812

På Älgå-bänken var varken Daniel eller Mikael Jakobsson nöjda med insatsen och inställningen mot Fiskevik som vann matchen med 2-0. Båda målen kom med mindre än två minuters speltid kvar.

Nästa motståndare i turneringen var Arvika A. Även där blev det förlust, men den behöver man däremot inte skämmas över.

—Vi höjde oss kraftigt i Arvika-matchen, säger Daniel som tyckte att Älgå faktiskt styrde matchen stundtals.

Men vad hjälpte det när Älgå bara hade tre poäng efter tre matcher och en andraplats i gruppen var det som krävdes för att ta sig vidare till slutspel. Seger mot Jössefors med så stor marginal som möjligt var därför ytterst nödvändigt för att Älgå ens skulle ha en chans att ta sig vidare. Men inställningen var återigen inte på topp och Älgå trodde nog att Jössefors inte skulle vara en alltför svår nöt att knäcka.

—Men vi sa att det är inte så jäkla enkelt, säger Daniel och menar att lagen faktiskt kommer husera i samma serie under sommarhalvåret.

IMG_8851

Jössefors var effektiva och Älgå var det motsatta och förlorade med 3-1. Martin Teodorsson var Älgås målskytt.

I åtanke bör dock finnas att det var ett ungt lag med bland annat flera 95:or som Älgå ställde upp med. Samtidigt saknades viktiga spelare som Jim Flobergseter och Thomas Berntsson. Den sistnämnde toppar för övrigt Arvika innebandys interna poängliga och ville inte riskera någonting inför lördagens omstart i innebandyns division 1.

För Älgås del är siktet nu i stället inställt på Hallvärmländskan.

—Vi får sikta in oss på Hallvärmländskan. Det här ska vi inte dra för stora växlar på.

IMG_8880