Älgå hämtade upp tvåmålsunderläge mot Borgvik

Mot tabelljumbon Borgvik borde chansen att bryta höstens förlustsvit vara god. Bröts gjorde den förvisso, men för dagen vitklädda Älgå fick nöja sig med oavgjort.

– Jag tycker vi borde vunnit men vi har dåligt självförtroende just nu, säger spelande tränaren Jörgen Chytraeus efter slutresultatet 2-2.

Listan på otillgängliga spelare var inget att rycka på axlarna åt inför lördagens bortamöte mot Borgvik. Bänken var således tunn och trots en lovande inledning gjorde Borgvik två snabba mål, det andra på straff. Älgå har inte trivts i underläge och haft svårt att hantera baklängesmål säsongen igenom. Vad skulle det bli av detta?

– Vi kändes starka i början men fick en mycket diskutabel straff emot oss. Den gör att de får mycket energi, säger Jörgen.

Dessbättre dröjde det knappt tio minuter innan domaren pekade mot straffpunkten på andra planhalvan. Joel Jarnbro klev fram och satte halvtidsresultatet 2-1.

Tämligen omgående i den andra halvleken var Joel framme igen och kvitterade till 2-2.

– Vi svarar upp bra efter 2-0 och är bra fram till kvitteringen. Tyvärr blir vi lite nöjda efter den och lämnar över initiativet i matchen.

Detta ledde till att Älgå drog på sig frisparkar och sedermera även en utvisning på Oskar Boström efter två gula kort med kvarten kvar.

– Vi kämpar bra med 10 man och har även chanser att avgöra.

Det oavgjorda resultatet förblev dock oförändrat och Älgå inkasserade höstsäsongens första poäng. Härnäst väntar säsongens sista match då Nolgård gästar Älgvallen. Avspark klockan 11:00, lördagen den 16 september.

Extra beröm i matchen mot Borgvik fick Linus Johansson, Christoffer Jensen samt tvåmålsskytten Joel Jarnbro.