Älgå höll Karlstad stången

Älgå kämpade mycket väl i DM-matchen mot Karlstad BK och höll faktiskt 0-0 i halvtid. Gästerna tog dock ledningen tidigt i andra halvlek och avgjorde definitivt med tre mål under avslutande tio.

IMG_5924

120 personer hade letat sig till Älgvallen på tisdagskvällen för att se åttondelsfinalen i DM mellan Älgå SK och Karlstad BK. En match som definitivt hör hemma i historieböckerna tillsammans med bland annat DM-matchen mot Carlstad United för sex år sedan.

Vädret var dessutom ett utmärkt försommar / sommarväder, välj själv vilket som passar. Därmed var publiksiffran något av en halv besvikelse.

Men de som kom fick se en mycket bra match. Ju längre den gick desto roligare blev det faktiskt.

IMG_5900

Stred friskt

Många hade nog förväntat sig att topplaget i division 2 skulle leda med minst ett par mål efter första halvlek.

–Man måste nästan få första målet för att ha en chans i en sån här match, säger Älgås Patrik Karlsson.

Och det var verkligen inte långt borta. Thomaz Lorden Anderssons skott från distans som målvakten i ett helt utsträckt läge boxade över ribban var ett av lägena man kommer ihåg från första halvlek. Karlstad skapade ju självklart mest och bäst chanser, men Älgå var faktiskt nära mål flera gånger. Suset som gick igenom publiken på Älgvallen när hemmalaget var nära att göra mål var något man inte upplever på vanliga seriematcher.

IMG_5927

Oavgjort efter första

När matchens första 45 minuter var avspelade hade matchen det smått osannolika resultatet 0-0. Vem hade trott på förhand att Älgå skulle klara oavgjort efter halva matchen? Inte Daniel Andersson i alla fall.

–Vi hade inte räknat med 0-0 efter första halvlek. Ju länge vi hade hållit det desto nervösare hade de nog blivit, säger den vikarierande tränaren.

Ordinarie tränare Stig Pettersson var på en illa planerad semester till Mallorca.

IMG_5925

Seger inte omöjligt?

När andra halvlek startade började matchen bli riktigt spännande att följa. Ett hårt kämpande Älgå höll Karlstad stången och skapade målchanser. Skulle det omöjliga hända? Skulle Älgå kunna ta ledningen och sedan försvara den?

Så blev det inte.

Tidigt i den andra halvleken, i den 53:e minuten, kom till sist ledningsmålet från Karlstad. Därmed kändes Älgås skräll-chanser krossade.

IMG_5899

Orkade inte i slutet

Mellan den 80:e och 87:e matchminuten avgjorde Karlstad matchen definitivt. Man gjorde tre mål och fastställde slutresultatet 0-4. Älgå kämpade väl, men orkade helt enkelt inte i slutet av matchen.

–De har högt tempo hela matchen, konstaterar Daniel.

Tobias Olsson var en av dagens duktigaste i Älgå tillsammans med Daniel Sötterman och Thomas Larsson i mål.

Nu får vi hoppas att Älgå tar med sig all positiv energi och håller samma tempo i division 5, så kommer man nog lämna jumboplatsen snart.