Älgå räckte inte till mot seriefavoriterna

Älgås herrar räckte inte till mot Lysvik, seriefavoriterna jämte Jössefors, i gårdagens hemmamatch. Även om de blåklädda hängde med spelmässigt så var det inte till så stor hjälp då målskyttet uteblev.

Eftersom gräset på Älgvallen fortfarande bara är fläckvist grönt så fick Älgå flytta till Hammarsvallen i Köla. Denna mycket regntåliga fotbollsplan var dock inte heller helt perfekt. Att bollen emellanåt studsade på oväntade sätt var det seriefavoriterna Lysvik som behärskade bäst.

De var också mer vän med bollen överhuvudtaget. Älgå hade många gånger för bråttom med att slå ifrån sig densamma. I kampsituationer var man lite för återhållsam.

—När vi är tvåa på bollen så vinner man inga matcher, säger Daniel Schröder.

Straff spräckte nollan

Älgå började dock lovande och skapade ett flertal halvchanser. Ett ledningsmål hade suttit fint för att bygga vidare på, men så blev det inte.

Efter halvtimmen spelad så blåste domaren straff för Lysvik — ett domslut man kan sätta ett frågetecken på och inte älta vidare.

0-1 var i och med detta ett faktum, men sett till spelet så verkade Älgås möjligheter att vända på detta fortfarande goda. Men så slarvades det.

—Vi går bort oss och de får 2-0.

Precis före halvtidsvilan blev allting plötsligt dubbelt så jobbigt.

—Det kändes som att det inte speglade matchen.

Ola Kaspersson

Kontring avgjorde

I upptakten av andra halvlek började Älgå återigen piggt. Vid en reducering skulle man verkligen vara med i matchen igen. I mitten av halvleken gick dock ridån ned när Lysvik kontrade in 0-3.

Efter fyra omgångar står Älgå kvar på en poäng. Det är naturligtvis inget facit som ser bra ut, men att säsongsinledningen varit ganska svår måste faktiskt tas in i beräkningarna. Älgå har mött båda seriefavoriterna och har inte haft det lilla extra flytet. Den felaktiga offsideavblåsningen mot Bäckalund, bollen som troligtvis var inne mot Jössefors och Örnens maximala utdelning i premiären.

Beröm för insatserna i gårdagens match gick till Robin Karlsson och Robin Larsson. Notera även att Karl Milde gjorde debut i A-laget.