Älgå-seger i damderbyt

Älgås damer studsade tillbaka i derbyt mot Arvika efter den tunga förlusten senast. Älgå vann med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek.
–Det var en stor uppryckning sen förra matchen, säger Älgås tränare Bosse Johansson.
IMG_6631

Efter den riktigt tuffa 6-2 förlusten senast mot Olsäter, ryckte Älgå upp sig rejält i derbyt mot Arvika. Vad som nämnas bör är att Älgå hade allt annat än bra förutsättningar inför den matchen. Sjukdomar och skador spökade i Älgå-lägret den kvällen.
På måndagskvällen när derbyt mot Arvika väntade såg laguppställningen bättre ut för Bosse Johanssons Älgå.
–Vi börjar komma ikapp nu, en sjuk och en bortrest, så det börjar se bra ut nu, säger Bosse.
Även Arvika har haft problem med skador och sjukdomar under säsongen, men det ser ut att ljusna även för dem.

IMG_6639

Turligt men rättvist 1-0

Ljusast i inledningen av derbyt i damfyran var det för Älgå. Det blåa hemmalaget var på tå från start och skapade ett bra tryck på Arvika. 1-0 till Älgå lät således inte vänta på sig, men det kom på ett aningen snöpligt sätt för Arvika. Annika Kasperssons inkast i höjd med straffområdets övre del hittade in i detsamma, via Anna Wallberg hittar bollen tillbaka till Annika som skjuter. Målvakten förmodade att bollen skulle gå utanför och ingrep således inte. Men bollen tog i stolpen och studsade ut till Pia Wallberg som sköt in 1-0.
–Annika sköt i stolpen och sen sköt jag i mål, det var lite tur, beskriver Pia.

IMG_6659

Arvikapress i andra

Målet var förstås som tändvätska åt Älgå som fortsatte att pressa. Arvika skapade förvisso chanser, men Elin Andersson i mål var bra och hade också god hjälp av backlinjen.
Efter första halvlek var Pia Wallberg fortsatt ensam målskytt i matchen. I andra halvlek var Arvika sugna på att få en representant i matchprotokollet. Man förde spelet under stora delar av andra halvlek, men kom aldrig sådär jätte-nära.

Jämn match

–Det var en jämn match på planen, nästan så Arvika spelade bättre nästan, men vi gör målen. Det är det man vinner matchen på, säger Bosse.
Trots Arvika-press var det Älgå som gjorde nästa mål i matchen. 2-0 till hemmalaget kom i den 65:e minuten efter en hörna som Susanne Åström utnyttjade.
–Efter 2-0 målet dalade det ut deras press, det kändes lugnare.
Älgå fick lite extra energi av målet och allteftersom Arvikas offensiva satsning klingade av utjämnades matchbilden. 2-0 stod sig matchen ut.

IMG_6679

Bra vår-avslutning

För Älgå innebär segern ett bra avslut på vårsäsongen och en härlig inledning på sommaruppehållet. För Arvika återstår ännu en match innan uppehållet. Den är på hemmaplan mot Olsäter den 30/6.
Just Olsäter gick Älgå tack vare segern åter förbi i tabellen. 18 poäng efter derbysegern placerar Älgå på plats nummer fyra i tabellen inför hösten.
–Jag är ganska nöjd, det är två matcher jag inte är nöjd med, mot Torsby och Grums. Annars är jag nöjd, säger Bosse om vårsäsongen.
Mot Arvika gjorde man i alla fall en av sina bästa matcher i år.
–Roligaste helt klart, allt gick jättebra, säger Pia Wallberg om matchen.