Älgå stod upp men föll mot CFC

Den första säsongen för Älgås omstartade herrlag tog slut i söndags. Matchen mot seriesegerjagande Carlstad FC på bortaplan slutade i en programenlig men hedervärd förlust.

– Bra inställning i matchen. Vi försöker göra det svårt för dem och kämpar hela tiden, säger Älgåtränaren Jörgen Chytraeus efter 2-0-förlusten.

När vinden drog in över Västerstrands IP så tog den med sig och spred ut höstlöven på konstgräsplanen. En fotbollssäsong i ett avgörande skede är ett annat obestridligt hösttecken.

Med en match mindre spelad än Årjäng var Carlstad piskade att vinna mot Älgå för att återta serieledningen inför den avslutande omgången. Förvisso lyckades de blåklädda västvärmlänningarna knycka en poäng av CFC i hemmamötet i våras, men i söndags saknades de tyngsta offensiva pjäserna. Att det skulle bli tufft att sno ytterligare poäng från seriesegeraspiranten var naturligt.

– De leder serien och våra två spelare som gjort 17 av 22 mål var inte med.

I klartext var det Joel Jarnbro med tolv fullträffar som facit och Andreas Nyström med fem som saknades.

En annan faktor som talade emot Älgå redan innan domaren blåst i gång matchen var just blåsten och den redan omnämnda vinden. Slantsinglandet gav CFC fördelen att välja en stark medvind och dessutom solen i ögonen på Joakim Heintz i Älgåmålet som återigen vikarierade för Riff van der Waal.

– En ödesdiger förlust redan där, kommenterar Jörgen.

Joakim Heintz hoppade in mellan stolparna och gjorde det med den äran.

Väl igång så stod Älgå upp bra mot CFC som förmodligen kände av pressen att vinna. Hemmalaget tog dock över allt mer men hittade samtidigt allt fler sätt att missa målet på. Träffade man målet så träffade man även Joakim Heintz som gjorde en bra insats matchen igenom.

Det dröjde till slutet av halvleken då CFC först tog ledningen på hörna – en paradgren då laget tydligen presterat 14 mål på det sättet. Kort därefter utökade man till 2-0 genom ett skickligt distansskott som dök ner under ribban i precis rätt läge.

– Det är två bra mål som de gör. De hade pressat hela halvleken, så ingen skräll att de sitter till slut.

I andra halvlek fortsatte Älgå att stå upp på ett bra sätt. Samtidigt började orken och skärpan tryta allt mer hos CFC.

– Jag tycker vi håller ihop det bra, de har inte så många chanser i andra.

Nämnvärt är att Älgå inte alls var ofarliga i slutet av matchen. Exempelvis avlossade David Magnusson ett skott rakt framifrån som tvingade målvakten till en bra räddning. I slutminuterna hade även Jan-Inge Remnér ett jätteläge för reducering som säkerligen hade skakat hemmalaget.

– Vi har i alla fall tre lägen som kunde ramlat in med lite mer tur.

Älgås första säsong i seriespel efter flera års lång väntan är avklarad. Efter 14 matcher landar laget på 17 poäng, varav 13 hämtades under våren. Hösten har kantats av skador, frånvaro och en sämre inställning. Vi tar lärdom och blickar framåt mot nästa år.