Älgå till kvartsfinal i Brônske Night

Precis som förra året tog sig Älgå till kvartsfinal i Brônske Night Open. Där tog det dock slut mot Forshaga IF som innan slagit ut de regerande mästarna FBK Karlstad. En väl genomförd turnering från Älgås sida.
–Vi faller med flaggan i topp tycker jag, säger nye Älgå-tränaren Patrik Klarre Klarström.

Tillsammans med Kongsvinger Futsal, Pazzo Futsal, SK Sifhälla och Brunskog United tillhörde Älgå grupp två i årets upplaga av Brônske Night Open.
Den första matchen på fredagskvällen var mot norska Kongsvinger och Älgå tog tidigt ledningen med 1-0, trots missad bonusstraff.
–Vi började bra mot Kongsvinger, då spelade vi riktigt bra. Det var två individuella misstag som gör att vi tappar den, säger Klarre.
–Vi håller uppe spelet väldigt bra, men så gör vi enkla misstag och det går inte att göra det mot såna lag.
Den andra matchen var mot det mycket skickliga Pazzo som besegrat Brunskog med 8-0. Pazzo var totalt överlägsna i den matchen och det stod klart att Älgå skulle få det riktigt tufft.
DSC_8450
Andreas Magnusson satte bonusstraffen och det var Älgå-ledning från start, men det dröjde inte länge innan det var utjämnat till 1-1. Trots att Älgå står upp bra och Robin Larsson var bra mellan stolparna så förlorar man med 1-5.
–Det är inget att skämmas över att förlora med 5-1 mot dom, konstaterar Klarre.
Efter två matcher var Älgå fortsatt poänglösa men i nattens sista drabbning kom den första efter oavgjort mot Sifhälla.
–Tror att båda lagen var ganska trötta, den gick vid tre på natten.

DSC_8781

På lördagskvällen var Älgå desto piggare. Brunskog stod för gruppspelets sista motstånd och en poäng skulle vara tillräckligt för att gå vidare till åttondelsfinal. Men seger var det som gällde, och seger blev det. Fyra riktigt snabba mål avgjorde matchen tidigt och slutresultatet skrevs till 7-0. Resultatmässigt matchade Älgå nästan Pazzo alltså.
DSC_8556
I åttondelsfinalen väntade turneringens andra lag som var anmält som ett division 6-lag, En Bro Förmyckers. Martin Theodorsson sköt in 1-0 till Älgå från distans redan efter 30 sekunders spel. Efter cirka fem minuter kom också 2-0, men En Bro Förmyckers kom emellan med en 2-1-reducering innan Älgå slutligen kunde avgöra genom 3-1.
DSC_8401

I kvartsfinalen ställdes Älgå emot Forshaga IF som i matchen innan slagit ut de regerande mästarna FBK Karlstad. Medan Älgå hade spelet så hade Forshaga kontringarna – och framför allt – målen.
–Forshaga gjorde mål på sina fyra första skott och då är det tufft.
Forshagas utdelning var maximal och vid ställningen 0-4 var uppförsbacken alldeles för brant för att Älgå skulle hinna resa sig. Henrik Magnusson reducerade dock till 1-4 i den sista minuten, men det var bara ett tröstmål.
DSC_8711
–Vi har gjort en bra turnering, vi började lite sisådär igår, men idag har vi spelat riktigt bra tycker jag, men vi mötte väl ett för bra motstånd, summerar Klarre som inte ville framhäva någon specifik spelare, utan pekade i stället på laginsatsen.
–Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

Fredrik Olsson

Fredrik Olsson


Turneringen vanns till sist av norska Solør som besegrade Örebro Futsal med 2-0 i finalen.