Älgå tog inte fighten i första förlusten

I den tredje matchen kom den första plumpen i protokollet. Årjäng tog med sig tre poäng hem från Älgvallen efter tydliga segersiffrorna 4-0 (2-0).

– Bästa motståndet vi mött så här långt, konstaterar Älgåtränaren Jörgen Chytraeus.

På ett soldränkt Älgvallen fanns chansen att ta den tredje raka segern och inkassera maximala nio poäng. Serien är dock fortsatt svår att bedöma och gästande Årjäng, som har ett farmaravtal med division 4-laget Töcksfors, kom till spel med en seger och en förlust i bagaget.

De gulklädda tog taktpinnen från start och kunde genom långbollar mot snabba anfallare ta sig förbi Älgås backlinje. Den försvarande lagdelen har ännu inte kunnat få någon kontinuitet och därmed inte heller blivit samspelta. Med både Anders Elg och Andreas Nyström på skadelistan saknades mycket rutin som hade behövts i sammanhanget.

Jimmy Guldbrandsson

Matchbilden var förvisso inte helt olik den senaste mot Värmlandsbro – vilket ordnade sig i slutändan – men skillnaden denna gång var att Årjäng fick utdelning på chanserna. 1-0 kom i den 25:e minuten och följdes upp med 2-0 strax innan halvtidsvilan.

Tungt, men inte omöjligt att hämta upp. Hemmalaget taggade till och ville göra en betydligt bättre insats i andra halvlek. Starten på de avslutande 45 kunde dock inte blivit sämre. Årjäng satte ett distansskott som skruvade sig in precis under ribban. Hatten av – det var snyggt men också blytungt.

– Tråkigt, det kändes som att vi hade pratat ihop oss men det sänkte moralen tyvärr. Annars hade det nog blivit bättre i andra, säger Jörgen.

Spelmässigt var det ändå en uppryckning, även om Årjäng förstås inte hade någon anledning att spela chansartat.

– Det var en jämnare match i andra.

Mattias Forslund

Mattias Forslund hanterar bollen i straffområdet.

Årjäng fick ändå det sista ordet då man gjorde 4-0 i den 70:e minuten. Förlusten var ett faktum, men kanske mot ett av seriens kommande topplag. Inställningsmässigt kunde dock hemmalaget ha presterat bättre.

– Jag tycker vi är sämre än vi varit innan. Det var långsamt i tänket. Det brukar betyda att man inte riktigt vill, summerar Jörgen.

Betydligt bättre inställning är säkerligen att räkna med i nästa omgång. Då är det nämligen dags för seriens hetaste derby då Älgå möter Jössefors på bortaplan. Avspark lördag klockan 11:00.

Beröm för insatsen i matchen tilldelades David Magnusson och Mattias Forslund. Nämnvärt är att Hampus Eriksson och Adrian Gyberg debuterade i Älgå denna dag. Hillringsberg och Koppom är deras respektive senaste klubbadresser.