Älgå utslagna i åttondelsfinalen

Älgå tog sig till åttondelsfinal men inte längre i årets upplaga av Brônske Night Open. Det var FC Mellerud som besegrade Älgå med 2-1 och skickade ut laget ur cupen.

Fredagens första match var mot Örebro Futsal, laget som senare kom att slå ut förhandsfavoriterna FC Ibra. Där blev det förlust med 3-0.
–Men vi skapade ganska klara chanser mot Örebro, även om vi inte satte dom. Jag trodde inte vi skulle skapa så mycket, medger Älgåtränaren Daniel Schröder (tidigare Andersson.)
Aleks Ruud
Fredagens andra match var mot FBK U. Där gjorde Älgå en bra match men såg ut att inte få någon poäng med sig. Vid ställningen 1-1 dömde domaren en tveksam straff till FBK som kunde ta ledningen med blott 45 sekunder kvar. Men den djupa sucken hann bara avslutas innan Fredrik Olsson i slutsekunderna lyckades trycka in bollen som dansade framför mållinjen. Matchen slutade 2-2.
–Där hade vi chansen att avgöra lite tidigare.
Tony Kaspersson
När spelet återupptogs på lördagen så kom den första trepoängaren. Björn Ryman blev Älgås matchvinnare då han svarade för 3-2-målet i matchen mot Nordvärmland. De skulle komma att gå till final senare på natten.
Älgås sämsta insats i cupen var i den avslutande gruppspelsmatchen mot Kils AIK. Då var båda lagen redan klara för åttondelsfinal och det var bara tabellplaceringar som gällde någonting.
Björn Ryman
–Fjärde matchen blev lite allt möjligt. Då rörde vi om och lät alla spela, säger Daniel.
–Vi fick inte till något spel i den matchen, men det blev ändå bara 1-0 till Kil.
I åttondelsfinalen väntade FC Mellerud, laget som Älgå skrällde emot och besegrade på straffar 2010. Fram till den tionde minuten var man i allra högsta grad med i matchen som då stod 1-1. Men när Mellerud gjorde 2-1 var matchen körd, även om en kvittering inte var alltför långt borta i slutminuten.
I och med det resultatet var Brônske Night Open över för den här gången.
–Vi gör en klart godkänd turnering tycker jag.
Hela laget förtjänade en eloge för inställningen, men de som utmärkte sig lite extra var fyran med Björn Ryman, Henrik Magnusson, Martin Teodorsson och Fredrik Olsson. Även Robin Larsson i mål gjorde en mycket bra insats turneringen igenom.
Härnäst för Älgå väntar Julcupen i slutet av december.