Älgå vände till seger i slutminuterna

Det blev tre poäng till sist, men det satt hårt inne och Älgå fick ingenting gratis med sig. Mot sig däremot hade man exempelvis två straffar och säkerligen bud på en tredje i slutsekunderna. Därför var det extra skönt att lämna Skoghall och bortamatchen mot Nolgård med en 4-3-seger.

– Vi fick inget med oss på 90 minuter, summerar Älgåtränaren Jörgen Chytraeus.

Nolgård var på förhand öppna med att fotbollsplanen på Lunnevi IP skulle vara dålig. Då det oftare ligger i bortalagets intresse att vara kritiskt inställda till en gräsmatta kunde man ana att dagens arena skulle vara riktigt dålig. Mycket riktigt var det så, men självklart var förutsättningarna lika för båda lagen.

Älgå fick ändå en smakstart på matchen då Oskar Boström var sist på bollen när de blåklädda fick en hörna i den tolfte minuten. Nolgård, med idel förluster på fotbollsplanen – deras enda seger tilldelades nämligen i efterhand – är ett lag man bör slå för att klara topp tre.
Gradvis kom spelet ändå att tillhöra hemmalaget allt mer.

– Vi blev energilösa i slutet av första, menar Jörgen.

Erik Augustsson

I den 37:e minuten kvitterade också Nolgård till 1-1 bakom Joakim Heintz som hoppade in istället för avstängda Riff van der Waal.

– De hade bara det läget i första. Vi borde haft ledningen i halvtid.

Exempelvis kunde det ha blivit straff när Linus Johansson kom i ett bra läge men målvakten snarare gick på spelare än boll.

– Linus har ju öppet mål där, men det döms straff när Jocke gör samma sak.

I den 57:e minuten hände nämligen samma sak efter att Älgå agerat tveksamt och skapat ett läge för Nolgård ur ingenting. Tveklöst straff objektivt sett, men orättvist sett till att Älgå enligt samma regelbok borde fått straff för motsvarande situation i första halvlek.

David Magnusson

2-1 till Nolgård och underläge med dryga halvtimmen kvar.

– Vi svarar bra på det och vinner mer dueller. Då skapar vi chanser med en gång.

När jakten var inledd så tog det inte ens tio minuter innan Joel Jarnbro kvitterade till 2-2. Älgå stannade inte vid en upphämtning utan skulle även svara för en vändning bara några minuter senare. Då var samme Jarnbro framme igen och satte 3-2 på en frispark.

Joel Jarnbro

Joel Jarnbro gratuleras efter 3-2-målet.

– Då dominerar vi matchen helt. Men vi hade varit intensiva ett tag och blev lite trötta, så laget var inte riktigt formerat.

Resultatet blev ytterligare en visselblåsning och bollen lades upp på straffpunkten igen. Stolpe in, 3-3 med knappt tio minuter kvar.

– Men jag tycker vi svarar bra på den också.

Älgå skulle bara ha med sig tre poäng från Skoghall. Jimmy Ollenberg drev upp bollen på vänstersidan, slog in i mitten mot men förbi Joel Jarnbro till Tobias Nilsson i högra delen av straffområdet som placerade in 4-3 i målets bortre del.

Detta var i 86:e minuten och lite nervöst blev det under avslutningen där ledningen skulle försvaras.

– Vi släpper till lite och koncentrerar oss inte, det är egna misstag.

Det sista som händer är att Nolgård för en frispark från höger en bit in på offensiv planhalva. Bollen skickades in i straffområdet och en ny situation uppstod, men Nolgård hade kanske redan fått en för mycket.

Nolgård hade en frispark på tilläggstid.

Älgå reste sig och tog tillbaka ledningen så många gånger som krävdes för att vinna.