Älgå vände till seger med tio man

Drygt halva matchen spelades med tio man på plan. Den halvan vann Älgå med 3-0. Efter förra veckans debacle är herrlaget tillbaka på vinnarspåret efter att ha besegrat Borgvik med 4-1 på Älgvallen.

Jämfört med derbyt mot Jössefors senast var förutsättningarna i princip de motsatta. Förra veckan: en perfekt storm sett till skador, sjukdomar och förhinder. Idag: fullsatt laguppställning och ännu fler tillgängliga, trots några bortfall.

Tobias Nilsson

Tobias Nilsson gjorde sin första seriematch efter skada.

Lovande på förhand och lovande inledning på matchen. Det som saknades var de riktigt skarpa lägena, men det ändrade inte faktumet att Borgviks något överraskande ledningsmål efter 17 minuter kändes missvisande.

– Inte riktigt rättvist att de tar ledningen, menar Älgåtränaren Jörgen Chytraeus och fortsätter:

– Borgvik fick en bra boost då. Det blev en jämnare match sen.

Robin Nilsson

Även Robin Nilsson gjorde sin första seriematch.

Dessbättre har Älgå haft en tendens av att växa in i matcherna och bli bättre allt eftersom. Så även idag då Joel Jarnbro utjämnade till 1-1 i den 34:e minuten.

– Vi gör ett bra kvitteringsmål. Bryter på mitten och kommer in på kanten.

Det var ett mål som kom att kännas ännu viktigare en stund senare. Första halvlek kom nämligen att avslutas på ett mycket olyckligt sätt.

Joel Jarnbro gratuleras för sitt kvitteringsmål.

Älgå hade en hörna men testade en variant som blev mindre framgångsrik. Bollen gick snarare mot mittpunkten än straffpunkten, vilket kom att leda till en farlig kontring för Borgvik medan de flesta blåklädda fanns kvar i offensivt målområde. Målvakten Riff van der Waal gjorde en rusning för att bryta kontringen men drog på sig en frilägesutvisning. Borgvikspelaren blev liggandes och tvingades bryta matchen. Olyckligt för honom, olyckligt för Riff och väldigt olyckligt inför slutminuterna och sedermera den andra halvleken.

– Riff sattes i en dålig situation, konstaterar Jörgen.

David Magnusson

Joakim Heintz fick hoppa in mellan stolparna och ställdes direkt mot den efterföljande frisparken. Han fick bollen rakt på sig och 1-1 stod sig under avslutningsminuterna. Målmässigt likaläge men numerärt underläge inför den andra halvleken. Därför kändes kvitteringen ännu viktigare i efterhand.

– I och med utvisningen var det viktigt att få kvitteringen innan. Moralen hade nog varit sämre annars.

Joel Jarnbro

Joel Jarnbro gjorde tre mål i matchen.

10 man i 45 minuter väntade, men Älgå hade varit det bättre laget och känslan var att Borgvik var tröttare. Hemmalaget fick också utdelning i början av andra halvlek i samband med en frispark där bollen till slut hittade fram till Andreas Nyström vid bortre stolpen som sköt in 2-1.

Andreas Nyström skjuter in 2-1

De blåklädda hade vänt och skulle även utöka sin ledning. Joel Jarnbro såg ut att pricka överliggaren, men bollen dök i sista stund och gick via ribban in i mål. Joels andra, Älgås tredje. På matchklockan fanns det dock gott om tid kvar för Borgvik, men inte mycket talade för bortalaget.

– Moralen är bra, vi vinner alla dueller. Joel springer sönder dem i andra halvlek.

Mellan stolparna behövde inhoppande målvakten Joakim Heintz inte agera speciellt mycket.

– Han gör det bra och får väldigt bra hjälp av laget.

I slutminuterna kom det definitiva avgörandet då Joel Jarnbro fullbordade sitt hattrick och satte 4-1 till Älgå. Trots numerärt underläge och reservmålvakt i drygt 45 minuter vann man samma tidsperiod med 3-0.

En solid laginsats och en bruten förlustsvit. Älgå hakar på i toppen.