Älgvallen rustas för framtiden

Det händer saker på Älgvallen igen. Ny energi har hittats i och med nya planer som i sin tur föder nya idéer.

–Framför allt är det roligt att se ett sådant engagemang, påpekar Katarina Ledin, kassör i klubben.

För tiotalet år sedan var situationen en helt annan än den vi har idag. Då hade vi herrlag, U-lag, damlag och en handfull ungdomslag. I skidsektionen var det full fart med många aktiva och tävlingsmässigt fanns både spets och bredd.

Intresset för skidträning svalnade dock i samband med mildare vintrar utan snö. Damlag blev allt svårare att få ihop spelare till och ett HÄJ-samarbete blev sista anhalten före nedläggning.
På herrsidan däremot gjorde vi tidernas säsong tillsammans med Klässbol 2014 då både A- och U-lag vann respektive serie. Nästkommande säsong kämpade vi för vår överlevnad i division 5, vilket blev den sista med ett renodlat Älgå-lag i seriespel.

Eller låt oss istället säga den senaste säsongen. Just nu sonderar vi möjligheterna kring att starta upp ett sjumannalag till våren, något vi är försiktigt positiva kring i skrivande stund. Vår ambition är att skapa ett kravlöst och rolig träningstillfälle för de som tycker det är roligt att spela fotboll, utan att delta i ett seriespel och alla måsten som det kan innebära.
Ett nytt seniorlag i seriespel ingår givetvis i vår framtidsvision och många som någonsin sett fotboll på Älgvallen en försommarkväll delar säkerligen samma dröm.

Där är vi dock inte än, men drömmar och nya idéer ska alltid uppmuntras. Apropå Älgvallen så har det hänt en hel del saker där under de senaste två veckorna. Utöver sportleken som bedrivs på tisdagarna så har två arbetsdagar anordnats. Uppslutningen har varit mycket god och stämningen trivsam.

–Totalt har vi varit ett tjugotal vuxna och ett tiotal barn, säger Katarina som är initiativtagare till den här nystarten.

Man måste slänga för att göra plats för nytt. Därför har bland annat skidsekretariatet rensats och städats.

–Det finns tankar om att ha ett gym där.

I dungen bakom skidsekretariatet har röjsågar gått varma. Där är nämligen ett bygge av en terrängcykelbana för klubbens yngre aktiva långt gånget.

–Och intill den har vi planer på att bygga ett utegym, berättar Katarina.

Även den gamla volleybollplanen utanför skidsekretariatet är på god väg mot en pånyttfödelse. Elljusbanan håller på att rustas upp. Nya idéer föds och vissa genomförs medan andra kräver mer och läggs på framtiden. Det viktigaste är att ny energi har hittats och fyllt verksamheten med entusiasm inför framtiden.

Några av alla dom som hjälpt till på Älgvallen under de sista veckorna.