Bara utdelningen saknades mot K/K

Älgå är tillbaka på det vinnande spåret efter att ha besegrat Koppom/Köla med 3-1 (2-0) på bortaplan under gårdagen. Spelmässigt var det en mycket väl genomförd match där försvaret höll tätt och anfallet producerade. Men sett till utdelningen lämnades en del att önska.
–Hade det stått 7-0 hade jag inte varit förvånad.

Tre nya, sköna poäng kunde Älgå inkassera efter 90 minuter på Gillevi i Koppom vilket var det viktigaste, men:
–Vi önskar mer mål. Vi har ju konstant spelövertag, menar Daniel Andersson.
Vi minns den första halvleken mot Sillerud senast. Hade det stått 4-0 efter den första halvleken så hade det inte varit konstigt alls. Samma sak var det igår, men i Älgå-favör denna gång.
Älgå radade upp målchans på målchans i den första halvleken. Men bristande effektivitet där bollarna oftast passerade högt ovanför ribban och i kombination med en utmärkt Koppom/Köla-målvakt så var ställningen bara 2-0 i halvtid.

IMG_0419

Martin Theodorsson lyckades – till sist – spräcka Koppom/Kölas nolla.

Martin Theodorsson nickade in 1-0 efter 20 minuter och Thomaz Andersson gjorde 2-0 i den 42:a minuten. Det sista målet var viktigt.
–Det var riktigt gött att få lite andrum, säger Daniel som hade fått se ett par vassa chanser skapade av hemmalaget när de väl kom upp i läge.
Men andrummet hade som sagt kunnat varit större. Med bara lite bättre utdelning hade det kunnat stå 4-0. Med riktigt bra utdelning hade det kunnat vara ännu mer.
Älgå trummade på bra även i den andra halvleken och utökade ledningen till 3-0 genom Henrik Magnusson efter 65 minuter. Det var halvlekens enda mål från Älgå, men det kunde ha blivit många fler även då.
IMG_0472

Henrik Magnusson gjorde 3-0 till Älgå i den andra halvleken.

–Vi skapar mängder med chanser i andra med.
I slutminuterna smällde det åt andra hållet i stället då hemmalaget reducerade till 3-1. Ett mål som egentligen inte hade behövt släppas in, men å andra sidan hade det ingen betydelse för matchen.
–Spelmässigt gjorde vi det riktigt bra stundtals, men att vi inte sätter några bollar alla gånger, det är som det är, summerar Daniel.
Beröm i Älgå fick Jim Flobergseter och Björn Ryman.
IMG_0379

Jim Flobergseter höjde sig jämfört med matchen mot Sillerud senast och fick beröm...