Blekt Älgå föll i slutet mot Västanvik

Prestationen som Älgå svarade för i premiärmatchen mot Kil förra veckan motsvarades inte i ”hemmapremiären” mot Västanvik. Gästerna, som tillhör seriefavoriterna, vann med 1-0 efter ett mål i matchens slutskede.

–Vi ska vara glada att det står 0-0 i halvtid, menar Älgåtränaren Patrik ”Klarre” Klarström.
Ja det fick Älgåsupportrarna som rest till Klässbol denna eftermiddag faktiskt vara. I hemmapremiären på Linnevi var det gul-svarta Västanvik som tog kommandot i matchen. Det var de som hade bollinnehavet och sålunda de som skapade mest framåt. Älgå gjorde det inte enkelt för sig genom att ge Västanvik både tid och utrymme för att spela bollen mellan varandra.
Under de sista tjugo minuterna av första halvlek såg det en aning bättre ut, men det var fortfarande Västanvik som hade initiativet.
–Vi vågade inte hålla i bollen och det var inget prat, det var inte mycket som stämde.

Men i den andra halvleken såg matcher mer intressant ut för Älgås del. Man höjde tempot och kunde oroa gästerna när man tog sig högt upp i banan och skapade chanser. Per Pettersson kom in i halvtid och var en av de med bäst fart på benen och bidrog till offensiven.
–Vi hade våra chanser i andra när vi flyttade om i laget.

Matchens bästa chans var dock Västanviks, det var nämligen den de gjorde mål på. Thomas Larsson räddade första läget från nära håll, men returen fanns ingen Älgåspelare i närheten för att rensa undan. 1-0 till gästerna med bara drygt tio minuter kvar av matchen.
–Vi ska inte ta ifrån Västanvik segern, de vinner rättvist, säger Klarre som inte hade mycket att vara nöjd över efter matchen.
–Fruktansvärt dåligt, det vi presterade i Kil var som bortblåst.

De som gjorde sig förtjänta av beröm var kapten Thomas Larsson och Jim Flobergseter som var stabilast i backlinjen idag och rättade vad som varit givna mål. I övrigt fanns det utrymme för förbättringar.
–Jag har ingen förklaring på varför vi viker ned oss så som vi gör, säger Klarre.