Blekt Älgå föll mot Velen

Båda bottenkonkurrenterna Årjäng och Lysvik tog poäng i sina matcher. Det satte en extra press på Älgå i söndagens uppskjutna match på hemmaplan mot Velen.

Men känslan var det inget fel på inför drabbningen. Matchen mot Rottneros behöver man inte prata om – den är glömd och lagd till handlingarna. Förutsättningarna mot Velen var betydligt mycket bättre än i den matchen.

Men av någon anledning verkar insatserna bara bli sämre ju bättre förutsättningarna är den här säsongen. Söndagens match var inte helt olik den viktiga hemmamatchen mot Lysvik – också där mönstrade Älgå ett bra lag – men energin verkade saknas.

Liksom i den matchen så fick Älgå ett tidigt baklängesmål emot sig mot Velen. I matchens första minut, det var i princip det första som hände, tog gästerna ledningen.

Emil Henriksson hade ett jätteläge att utjämna till 1-1 men missade chansen. I stället kunde gästerna utöka till både 2-0 och 3-0 innan första halvleken var avklarad.

Älgås spel blev något bättre i andra halvlek, samtidigt som Velen i kraft av sin ledning kunde slå av på takten.

4-0 hann det också bli innan Emil Henriksson putsade till siffrorna till 4-1. Det var dock lite för sent i halvleken för att ge någon riktig energikick.

Slutresultatet blev 1-4 och närmast väntar en viktig bortamatch mot Jössefors ikväll.