Damerna har andraplatsen inom räckhåll

Linnéa Juhlin gjorde två mål och Sofia Karlsson gjorde ett i gårdagens bortamatch mot tabelltvåan Råtorp. Till skillnad från de två senaste matcherna så både krigade man och spelade bra.

Damerna stod för en stark seger på bortaplan mot Råtorp i går kväll. Att det skulle bli svårt att ta poäng mot tabelltvåan visste Bosse Johansson.

–De var väldigt starka när vi möttes i våras så jag var lite tveksam, men vi går alltid för tre poäng.

Hemmalaget var också starkare i matchupptakten.

–Vi började lite trevande i vanlig ordning, berättar Bosse.

Sedan kom Älgå igång och presterade faktiskt ett riktigt bra spel. Som ett resultat av detta tog Älgå ledningen med 1-0 efter 19 minuter.

–Anchi skjuter från kanten och målvakten tappar den och Sofia skjuter in den.

Sofia och Linnéa ruskigt bra

Råtorp kvitterar dock i den 25:e minuten.

–Oturligt, försvaret ska rensa, men rensar på en Råtorpspelare som gör 1-1. Precis innan nickade de i ribban på en hörna, berättar Bosse.

Den oavgjorda ställningen håller dock inte många minuter. Linnéa Juhlin var tillbaka på topp tillsammans med Sofia Karlsson och dessa två återtog ledningen. Sofia frispelade Linnéa i den 28:e minuten och det var 2-1.

–Sofia och Linnéa var ruskigt bra i första.

Kunde ha utökat

I den andra halvleken kvitterar hemmalaget än en gång, men med dryga kvarten kvar gör Linnéa sitt andra mål i matchen.

–Inlägg eller frispark, Larsson är först på bollen som går till Linnéa som pressar in den.

Någon forcering från hemmalaget i slutet av matchen blir det inte heller.

–Det var snarare tvärtom, att vi kunde ha ökat på lite.

De två senaste matcherna som Älgå vunnit har man vunnit för att man kämpat snarare än att ha spelat bra.

–Vi har bara krigat, men nu krigade vi och spelade bra, tycker Bosse.

Kan bli tvåa

Segern innebär att Älgå nu är med och slåss om plats nummer två i tabellen. Denna skulle innebära uppflyttning till division 3 nästa säsong. Men som läget ser ut nu så skulle Älgå antagligen tacka nej till detta, men det återstår att se när säsongen är slut.

Beröm i fredagens match fick hela laget, men extra plus fick förstås forwardsparet.