Damerna vände och vann i 87:e

Damerna tog ett hårdare grepp om bronsplatsen i tabellen efter en 3-2 seger mot Mallbacken/Ämtervik 2. Detta efter att ha kvitterat till 2-2 i den 85:e minuten och sedan tagit ledningen i den 87:e.

I vanlig ordning var fasta situationer inblandade i damernas seger mot Mallbacken/Ämtervik 2 på måndagskvällen. Efter att först ha hamnat i underläge redan efter tre minuter, så kvitterade Susanne Åström på en hörna tio minuter senare. 1-1 stod sig halvleken ut, men i den 70:e minuten återtog gästerna ledningen efter en stenhård frispark. Då gick Älgå ner på trebackslinje i jakten på 2-2.

Sen kvittering

I den 85:e minuten slog Anna Wallberg ett inlägg som hittade Ann-Charlott Åström som kvitterade till 2-2.

–Då är vi ganska nöjda, säger tränare Bosse Johansson.

Men med tre minuter kvar av matchen skickade Älgå iväg en löpboll som ingen löpte på först, men sedan gjorde Linnéa Juhlin det. Returen slogs sedan in av Sofia Karlsson som blev matchhjälte och gav Älgå segern med 3-2.

Segern betydde extra mycket eftersom gästerna kom med ett förstärkt lag kryddat med spelare från Ämterviks division 2-lag.

Hela laget förtjänade beröm efter insatsen, men en extra guldstjärna i läroboken fick Anna Wallberg av Bosse.