Det vill sig inte för herrarna

Det var så tungt, och jobbigt, och tråkigt i går när herrlaget gjorde en riktigt bra match mot tabelltrean Grums. Men i vanlig ordning så spelade inte detta någon roll. Det är inte Älgås år i år.

IMG_7561

Tabelltrean Grums hade en riktigt tung match bakom sig mot tvåan Ämtervik. Grums åkte nämligen på en riktig smäll och förlorade med 6-1. Kanske skulle Älgå kunna utnyttja detta?

Så såg det ut i alla fall, efter en stund.

–Vi startar ganska dåligt första 15, säger Stig Pettersson.

Älgå jobbade sig dock in i matchen och började producera målchanser enligt löpande band principen. Daniel Sötterman saknades på mittfältet men ersattes på ett utmärkt sätt av Peter Johansson, som inte spelat eller tränat någonting i år. Peter bidrog starkt till målchansernas uppkomst genom sin snabbhet och spelskicklighet. Dennis Olofsson på högerkanten och Thomaz Andersson på vänster var också dom snabba och skapade problem för Grums.

IMG_7596

2-0 efter 27 minuter

Älgå höll dock på att få en mardrömsöppning då Grums vänsteravslut i matchupptakten gick via den högra stolpen och ut. Men Älgå och publiken på Älgvallen klarade sig undan med skrämselhicka.

Efter tjugo minuter satte Peter Johansson fart på mittfältet och krånglade, och kämpade, och slet sig igenom försvaret, chippade fram bollen till Thomaz Andersson som kom på en löpning från vänster, tog emot bollen och sköt in 1-0! Skönt och viktigt för Älgå att få utdelning på chanserna!

Och bättre blev det. 27 spelade minuter, Thomaz Andersson avlossar ännu ett skott från vänster, men det blev misslyckat, men visade sig vara ett perfekt pass fram till Andreas Magnusson som laddade och dundrade in 2-0 till Älgå.

Tappade ledningen

Leendena var tandkrämsreklam-breda på Älgvallen. Men stämningen sjönk rejält bara några minuter senare. I den 29:e minuten reducerade Grums till 2-1, och bara några minuter senare kvitterade de till 2-2.

–Vi leder med 2-0, men så får de ganska snabbt 2-1 och 2-2. Vi klarar inte hålla tätt, konstaterar Stig.

Älgå vek dock inte ned sig. Dennis Olofssons inlägg långt utifrån höger till Thomaz Anderssons panna mitt framför mål var en chans man minns. Nicken passerade stolpen med inte stor marginal alls. Andreas Magnussons stenhårda skott som passerade tre decimeter utanför vänstra stolpen var en annan chans.

IMG_7610

Martin återtog ledningen

10 minuter in i andra halvlek. Martin Karlsson lägger en frispark från höger en bit in på offensiv planhalva. Den såg inte ut att vålla några större svårigheter för Grums, men så blåser domaren och menar att Martin sköt innan signalen. Martin får en chans till, klipper till bollen som seglar högt upp i luften, dalar, dalar, dalar, målvakten backar, backar, backar, bollen går under ribban och in i mål. Glädjen är total i Älgå och jublet är ett sådant man vill ha som ringsignal.

Grums vände och vann

Det luktade i alla fall poäng för Älgå som sedan började tagga ned offensiven och säkra hemåt. Men så började tabellen göra sig påmind. Just det, Älgå har ingen tur den här säsongen!

Med tolv minuter kvar kvitterar Grums till 3-3. Fyra minuter senare blir det 3-4. Mer behövs inte sägas.

”Det är inte vårt år”

–Det är tillfälligheter, det är inte vårt år, vi har inte det flytet, säger Stig som blivit van vid detta vid det här laget.

När Älgå gjorde 3-2 trodde man det skulle bli poäng i alla fall, men så blev det alltså inte och Älgå är kvar på sista plats i tabellen med nio poäng. Det är fem poäng upp till Ekshärad och Säffle, som faktiskt möter varandra i nästa omgång. Oavgjort i den matchen är att föredra samtidigt som Älgå vinner mot Eskilsäter. I det scenariot är Älgå då bara tre poäng efter.

–Fyra matcher kvar, allt kan hända, säger Stig.

Beröm gick till många. Dennis, Peter, Lorden, Patrik, Björn, men hela laget skulle ha ett plus.