Dubbla förluster för sjumannadamerna i premiären

På en soldränkt Bodavallen i Högboda spelade i eftermiddags västvärmlands enda sjumannadamlag sina premiärmatcher. För motståndet i detta första poolspel stod först Skattkärrs IF och därefter Ämterviks FF. Båda slutade dessvärre i förlust, men Älgå hade absolut inget att skämmas över.

Senaste säsongen Älgå hade ett damlag var 2010. Då var man hemmahörande i division 4 och hade spelare som Therese Persson, Susanne Åström och Anna Wallberg, för att nämna några. Idag, tolv år senare var det äntligen dags att vända blad och påbörja ett nytt kapitel i den historieboken. Nu är Älgå officiellt tillbaka inom damfotbollen.

Med ett helt nytt matchställ äntrade man Bodavallen under en gassande junisol. Efter sjukdomsåterbud hade man bara två avbytare, vilket föranledde en misstanke om att eftermiddagen kunde bli en aning jobbig. Direkt efter öppningsmatchen mot Skattkärr skulle man nämligen spela match på nytt mot Ämtervik.

Men en sak i sänder! Må hända att Skattkärr var det spelförande laget, men Älgå stod upp bra i försvaret och mellan stolparna gav Madelene Remnér ett stabilt intryck. Efter den första halvlekens 25 minuter var det fortsatt 0-0 och en bra insats hade presterats. Därför var det synd att Skattkärr fick ett ledningsmål tidigt i den andra halvleken. Inte alltför långt därefter kom också 0-2, vilket var ett resultat som stod sig länge.

När orken tröt under de sista fem minuterna lyckades rödklädda Skattkärr åstadkomma nätrassel ytterligare två gånger, vilket gav slutresultatet 0-4. Sett över hela matchen kändes siffrorna i överkant, även om segern i sig inte var orättvis.

Älgå hann inte ens komma ut ur hetluften innan man skulle kastas tillbaka in i den. Ämtervik hade kunnat vila i en dryg timme medan Älgå fick drygt fem minuters paus mellan matcherna. Att man i poolspel av detta slag spelar två matcher på rad är inget konstigt i sig, men i värmen var det upplagt för att bli plågsamt jobbigt.

Dessutom var det ett kompetent motståndarlag. Ämtervik har haft damlag i division 2 och hade idag flera spelare med från den nivån.
Det var givetvis klasskillnad mellan Älgå och Ämtervik, något annat hade varit konstigt. Efter tre minuter stod det 0-2 och efter 25 jobbiga minuter 0-5. En kort halvtidsvila senare var det dags för eftermiddagens fjärde halvlek. Slutresultatet blev till sist 7-0 till Ämtervik.

En stor eloge till Älgådamerna som kämpade på och genomförde matcherna efter bästa förmåga och förutsättningar. Ämtervik har vunnit denna sjumannaserie flera år på rad, så den matchen är bara att lägga åt sidan. Den stora behållningen från eftermiddagen i Högboda är matchen mot Skattkärr som var jämnare än resultatet visade.

Om mindre än en vecka är det dags igen! På lördag väntar nämligen hemmapremiär då vi står som värdar för poolspel på Älgvallen. Älgå ska dock bara spela en match och den är mot Högboda klockan 13:45, lördagen den 11 juni.