”En klassisk dretmatch”

Örnen hade maximal utdelning på sina chanser i kvällens seriepremiär på Morastvallen. Med mindre än fem minuter kvar på matchklockan satte hemmalaget matchavgörande 2-1.

–En klassisk dretmatch, summerar en besviken Älgåtränare.

Detta uttalande kan säkerligen de tillresta Älgåsupportrarna som höll ut i den kalla vinden skriva under på. Efter den första halvleken var känslan positiv då Älgå tagit över densamma ju längre den led.

Nyförvärvet Jonas Johannesson satte 1-0 till Älgå i den 23:e matchminuten och därefter hade man bud på mera. Ofta sökte gästerna lyckan på vänsterkanten och genom Robin Nilsson som försökte med inlägg eller snett-inåt-bakåt-passningar.

Älgås spelövertag resulterade dock inte i något mer konkret utan 1-0 stod sig halvleken ut. När Örnen kvitterade till 1-1 en bit in i andra halvlek gav det en snöplig känsla, men skapade ingen egentlig oro. Älgå var fortfarande det spelförande laget, men chanserna som skapades var förvisso inte sylvassa.

–Vi kom inte fram till solklara chanser trots att vi dominerade spelet, menar Daniel Schröder.

Ytterst nära var det dock när Jonas Johannesson nickade bollen över målvakten men denne lyckades greppa bollen i sista sekund, annars hade det blivit 2-1.

2-1 blev det också, men det var Örnen som i matchens slutskede lyckades göra det målet. Robin Larsson i mål hade inte mycket att sysselsätta sig med under matchen, möjligen försöka hålla sig varm, men när chanserna kom så tvingades han kapitulera.

En seger är nödvändigtvis inte rättvis alla gånger och så var definitivt fallet för Örnen idag. Lika sant är dock faktumet att Örnen tog tre poäng och Älgå noll.

De i Älgålaget som förtjänade beröm var Aleksander Ruud, Jonas Johannesson och David Björn.