Förlust i första träningsmatchen

Fotbollssäsongen 2015 sparkades igång på allvar idag då Älgå spelade sin första träningsmatch. På Lingonvallens nylagda konstgräs tog man emot Gunnarskog/Bortan som, genom betydligt piggare ben, kunde kontra sig till en 4-1-seger i andra halvlek.

Fjolårets succéartade säsong med de dubbla seriesegrarna kommer vi minnas med glädje i all framtid. Från den festliga sommaren 2014 kom dock en baksmälla på hösten som har fått stora konsekvenser.

Det framgångsrika samarbetet med Klässbol var först tänkt att både utökas och fortsätta. Dessvärre valde Klässbol att avsluta samarbetet på grund av ekonomiska anledningar. Dagarna dessförinnan valde Robin Karlsson, Mikael Ek och Peter Ek att skriva på för Arvika Fotboll och pröva lyckan i division 4.
I och med det avbrutna samarbetet med Klässbol valde även ledarstaben att tacka för sig.

Allt detta ledde förstås till en mycket orolig vinter. När tränarfrågan äntligen löste sig i början av december och Anders Elg tog över huvudansvaret var skadan redan skedd. Jonathan Andersson och Robin Larsson gick även dom till Arvika. Till Jössefors gick Karl Milde, David Björn och André Jakobsson. Till Örnen gick Robin Nilsson. Mittfältets främste slitvarg, Alexander Steen, hade även han försvunnit på grund av studier.

Den negativa spiralen upphörde dock till slut och Älgå har värvat Adam Alvarsson från Hillringberg och bröderna Andreas och Emil Crafoord från Brunskog.
Den turbulenta vintern har dock satt djupa spår på flera sätt i laget och resultatet av detta fick man se idag.

Adam Alvarsson

Nyförvärvet Adam Alvarsson.

 

Älgå inledde matchen på ett lovande sätt men fick en tveksam straff emot sig i den 14:e matchminuten. Debuterande målvakten Andreas Crafoord kunde inget göra utan GIK/BIK tog ledningen med 1-0.
Älgå fann sig inte riktigt till rätta därefter utan kom in i ett spel där man slog mycket långbollar. Det okonstruktiva spelet ledde till mycket löpningar i onödan.

Straffmålet blev halvlekens enda, men tidigt i andra halvlek kom GIK/BIK i ett fritt läge och utökade till 2-0 bakom Jesper Jansson som bytte av Andreas i halvtid.

Trötta ben och huvuden i Älgålaget gjorde att de grönklädda kom igenom alldeles för enkelt till frilägen och en-mot-en-situationer. Efter att man fått skjuta in sig så började dessa lägen också utnyttjas. GIK/BIK gick upp till 4-0 innan Kristoffer Östling kunde spräcka målnollan i slutet av matchen.

Kristoffer Östling

Kristoffer Östling gjorde Älgås enda mål.

 

Även om resultatet är långt från det önskvärda så var det samtidigt en bra och viktig genomkörare för Älgålaget. Detta var första träningsmatchen och det kommer enbart bli bättre framöver.

Närmast väntar DM-matchen mot seriekollegan Norrstrand på annandag påsk. 16.00 på Lingonvallen även då.