(Förlust)nollan sprack mot Sillerud

Säsongens första förlust var ett faktum för herrarna efter fredagens bortamatch mot Sillerud. Hemmalaget hade en 2-0-ledning efter en inställningsmässigt bedrövlig första halvlek från Älgås sida. Trots en uppryckning efter pausvilan lyckades inte Älgå få med sig någon poäng hem.

Sillerud har inte ansetts vara seriens mest skräckinjagande motstånd hittills. Att Älgå skulle ha tre poäng med sig därifrån var vi många som hade räknat med. Men kanske trodde även spelarna att matchen var klar redan på förhand.
–Det kanske blir så automatiskt, men jag tyckte inte det på uppvärmningen. Det är vissa dagar det bara inte funkar, konstaterar Älgå-tränaren Daniel Andersson.

Tappade allt

Älgå började matchen förvisso bra, men efter att tio minuter av matchen var avverkad så försämrades allt. Efter tolv minuter sprack Supernollan och Sillerud gjorde säsongens första spelmål på Älgå.
Ledningen utökades till 2-0 i den 32:a minuten och både ett och två mål till hängde i luften.
–Sista kvarten hade vi full sjå så att det inte dröp in fler bollar.
Men som tur var så lyckades Älgå värja sig och ”bara” ligga under med 2-0 efter den första halvleken. I halvtid försökte Daniel skaka liv i laget.
–Vi bättrade oss bra i den andra halvleken, gjorde några byten och ändrade om lite.
Hoppet tändes i den 52:a minuten då Henrik Magnusson reducerade till 2-1, men så mycket mer nämnvärda chanser skapades inte – åt något håll.

De hade en chans och den gjorde de mål på.

–De hade en chans och den gjorde de mål på.
Med knappa tio minuter kvar av matchen gjorde Silleruds Jan-Åke Karlsson sitt tredje mål för kvällen och gjorde Älgås uppförsbacke mycket brant. Christoffer Damström reducerade till 3-2 i den 83:e minuten, men båda målen Älgå gjorde i matchen satt långt inne.
–Vi fick slita för att få in dom två bollarna. Det var kämpamål båda två inne i straffområdet.

Mangskog upp i topp

Den första förlusten var ett faktum efter 90 minuters spel på fredagskvällen och serieledningen var förlorad till Mangskog som besegrade Gillberga med 4-0. Mangskog har 17 poäng och Älgå 16, men MSK har vräkt in mål hittills och har den imponerande målskillnaden 34-7. Men Älgå har fortfarande släppt in minst mål och har målskillnaden 18-4.
Förhoppningsvis blir det en målexplosion framåt för Älgå på onsdag då man åker till Koppom för att möta Koppom/Köla.
– Jag kräver i alla fall att alla kommer revanschsugna från sista matchen, avslutar Daniel som ville berömma Henrik Ryman, Daniel Sötterman och Thomas Berntsson för sina insatser i den andra halvleken.