Försäsongens första seger

Patrik Karlsson och Emil Henriksson var målskyttarna när Älgå idag besegrade Klässbol i en träningsmatch. 2-0 blev slutresultatet på Viks grusplan.

Älgå stod fortfarande på noll mål framåt efter försäsongens två första träningsmatcher, om vi väljer att kalla DM-matchen mot Hertzöga för en sådan.

Där blev det förlust med klara 0-6, men siffrorna säger inte allt i det här fallet.

–Det var en riktigt bra första halvlek, det var nästan orättvist att de ledde. Det var som en kalldusch när de gjorde mål, berättar Älgåtränaren Daniel Schröder.

Halvtidsresultatet var alltså 1-0 till Hertzöga, men Älgå hade under perioder varit det spelförande laget.

I den andra halvlekens inledning lämnade dock insatsen en del i övrigt att önska. Älgå släppte in fyra mål på 14 minuter.

I slutändan blev kanske Hertzögas segermarginal ett par mål för stor, men sett till spelet fanns det bra saker att ta med sig.

Ungt Älgå

Mot Klässbol idag var det ett ungt Älgå som ställde upp. Räkna med att det uttrycket kommer bli ett modeord den här säsongen. Dagens uppställning hade inte fått så mycket speltid hittills i träningsmatcherna.

–Det var första matchen för några idag, upplyser Daniel.

Väl igång var matchinledningen något trevande från båda håll. Spelet var ganska koncentrerat till mittfältet och inga egentliga lägen skapades.

–Första kvarten var sådär men mot slutet tog vi över.

Försäsongens målnolla sprack med ungefär halvtimmen spelad. En repris på målet skulle faktiskt behövas för att kunna återberätta det på ett rättvist sätt. Det var i alla fall en rensning – eller något sånt – som misslyckades och i stället gick bollen i en hög båge över målvakten. Veteranen Patrik Karlsson var framme och slog in 1-0 till Älgå.

Patrik Karlsson

Framtidslöftet Emil Henriksson var framme några minuter senare och utökade ledningen till 2-0. Därmed fastställdes både halvtidsresultatet och slutresultatet på en och samma gång.

Trevande inledning

Andra halvlek var mållös men inte helt olik den första akten. Inledningen var trevande från båda håll, även om det kanske var Klässbol som var snäppet bättre under just denna period. En förklaring kunde vara byten och ommöbleringar i laget som gjordes under pausvilan.

–Vi byter ut tre-fyra positioner och då får man nästan börja om igen, menar Daniel.

Älgå växte återigen in i matchen och blev senare det spelförande laget. Även om halvleken blev mållös så hade Älgå lägen för att dubbla ledningen. Två missade frilägen är exempel på målchanser man minns.

Randi Rafael

Bakåt var Robin Larsson hundraprocentig mellan stolparna och fick mest stå och frysa. Det var nämligen ett ganska surt klimat.

Beröm utdelades efter matchen till Randi Rafael, Patrik Karlsson samt backen Marcus Ekblom som gjorde sin första match för Älgå.

Nästa träningsmatch blir en riktig värdemätare för Älgå som då ska försöka bemästra IFK Ås/Åmotfors på en konstgräsplan i Magnor.