Första tjugo avgjorde mot Jössefors

Herrlaget rundade av försäsongen på bästa sätt genom att besegra Jössefors IK med klara 5-0. 20 mycket effektiva inledande minuter räckte för att avgöra den sista träningsmatchen.

–Första 20-25 var klasskillnad, konstaterar tränare Daniel Andersson.

Matchen var praktiskt taget avgjord redan halvvägs in i den första halvleken. Efter 20 minuters spel satte Andreas ”Gädda” Magnusson sitt andra mål i matchen och gav därmed Älgå en solid och säker 4-0 ledning.
Dessa fyra fullträffar kom inom en tiominuters-period där Andreas satte inledande 1-0. Brodern Henrik Magnussons hörna fyra minuter senare nådde Aleksander Ruud i straffområdet som utökade till 2-0. Dennes broder, Roy Atle Ruud, följde upp med att slå in 3-0, en boll som dansade på mållinjen efter att Henrik skjutit ett stolpe-stolpe-skott.

IMG_9100

Henrik Magnusson sköt ett skott som träffade stolpen innan bollen nådde Roy Atle Ruud som satte 3-0 till Älgå 15 minuter in i matchen.

Tränare Daniel Andersson kunde konstatera att det var 20 övertygande minuters spel som ordnat 4-0 ledningen.
–Då rullade vi runt bra, men sen blev det lite avslaget tyvärr.
Älgå fortsatte dock att kontrollera matchen och bjöd inte Jössefors på många chanser under första halvlek. Men några fler mål framåt blev det inte.
–Vi kom in lite i deras spel och fick inte ordning på det.

Vi kom mer rätt i slutet och skapade några chanser.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt. Spelet var förlagt på Jössefors planhalva, men Älgå skapade inte så många riktigt bra chanser. Mot slutet av matchen ökade dock Älgå tempot igen.
–Vi kom mer rätt i slutet och skapade några chanser.
I den 89:e matchminuten fälldes Henrik Magnusson i straffområdet och straffet blev en straff. Denne förvaltades väl av 15-årige Aleksander Ruud som sköt in 5-0, högt och otagbart.
5-0 må se bra ut i resultatkolumnen, men det borde ha blivit några mål till om Älgå hade fortsatt spela det spel man visade upp i inledningen.
–Hade vi fortsatt med det spelet hade det nog drôpe in några till, avslutar Daniel som ville berömma tvåmålsskytten Aleksander Ruud.