Från underkänt till 9-1

Efter en betygsmässigt underkänd men målmässigt jämn första halvlek gick proppen ur. U-laget vann den andra halvleken mot Gunnarskog/Bortan U med hela 9-1 och vann med 10-2 totalt. Dessutom tog Älgå ett rejält kliv upp i tabellen och återfinns nu på andraplatsen.

På nytt blev det alltså en målrik historia på Älgvallen den här helgen. Det finns dock fler paralleller att dra mellan fredagens seger och dagens möte med GIK/BIK. Hemmalaget Älgå hade en klar fördel sett till bollinnehav och målchanser, i alla fall försök till målchanser.
Det hade A-laget i fredags med. Och precis som då så blev det mål på ett av motståndarnas under halvleken få avslut. Då som nu var den logiska aspekten tvivelaktig med tanke på tidigare nämnda anledningar.

Marcus Ekblom

0-1 efter 29 minuter och det var missnöjt både vid sidan av planen och på densamma, även före målet.

–Den halvleken är vi inte nöjda med, summerar Älgåledaren Daniel Schröder.

–Det var ingen godkänd insats.

Passningsspelet var en av faktorerna som ledde till missnöje. Men även om detta haltade så lyckades Älgå ändå skapa chanser. Avsluten hamnade dock närmare trädkronorna.

Till sist så kvitterade Christopher Roynezon till 1-1 i den 36:e matchminuten. Detta blev halvtidsresultatet.

IMG_5056

Christopher Roynezon kvitterar till 1-1

Åter till parallellerna med fredagens match. Andra halvlek var i de flesta avseenden näst intill identisk med denna. Älgås passningsspel blev bättre och större delen av halvleken var spelet förlagt på offensiv planhalva.

Andre Jakobsson

Utdelningen kom omgående. Karl Milde gav Älgå ledningen i den 47:e minuten och sköt i anfallet därefter bollen i burgaveln. Det var åtminstone vad det såg ut som, men bollen gick faktiskt in på insidan stolpen och det var 3-1.

Emil Henriksson

Då var det gladare miner både på och vid sidan av planen.

–När vi fick 3-1-målet kändes det som att det skulle rulla på, konstaterar Daniel.

Och mycket riktigt blev det så. Målen kom med jämna mellanrum och det ena var elegantare än det andra. Christopher Roynezons inlägg som gick rakt in i mål var tjusigt och innebar 10-2. Innan dess fick Marcus Westlund äntligen göra mål efter att ha haft ett antal bra lägen.

IMG_5042

Halvleken slutade alltså 9-1 till Älgå och som en sista parallell till fredagens match så kunde det definitivt ha blivit fler mål också.

–Andra halvlek ska alla ha beröm för, avslutar Daniel.

Tommy Holm

Det var inte alls längesen som Älgå var sist i division 7-tabellen, men efter två raka segrar ser det genast mycket bättre ut. Nu är man nämligen uppe på andra plats efter serieledande Sillerud.
Härnäst väntar en bortamatch mot Brunskog United som liksom Älgå står på sju poäng.