Gyminvigning och Vårruset på distans

Älgvallen har utvecklats som idrottsplats och erbjuder nu mer träningsmöjligheter än någonsin. Än fler ska det bli, men någonstans måste man börja och nu är det första projektet i hamn. I torsdags invigde vi nämligen vårt nya gym.

Det gamla skidsekretariatet på Älgvallen har tjänat sitt syfte väl sedan dess färdigställande år 1980. Inte minst under Elitrennet på 70- och 80-talet men även under allianstävlingarna som arrangerades regelbundet ända in på 10-talet.

Nu var det dock ett tag sedan den senaste gången och genom åren har den lilla byggnaden istället fyllts upp med annat.

–Nu har det gått åtta månader och tio dagar sedan vi hade vårt första möte om vad vi skulle kunna hitta på här i klubben, säger Katarina Ledin, kassör och initiativtagare.

Att bygga ett gym var ett av projekten som sjösattes. Först krävdes dock både en och två arbetsdagar på Älgvallen där bland annat skidsekretariatet tömdes och städades.

Både ny och begagnad utrustning har antingen köpts in eller skänkts till klubben. På invigningsdagen hade vi ett riktigt kompetent gym med möjligheter till mångsidig styrke- och konditionsträning. Löpband, roddmaskin och ett multigym räcker långt för att få en ordentlig genomkörare av de flesta muskelgrupper. Känner man istället för att träna calisthenics eller kanske köra ett yogapass så är inte det något problem på den mjuka träningsmattan som täcker golvet.

Väggarna pryds bland annat av tidningsurklipp från Elitrennets storslagna dagar. En påminnelse om både lokalens ursprung och om vilka världsnamn som stått på startlinjen precis utanför dörren.

Vårruset på distans

I torsdags var det dock en helt annan startlinje och ett helt annat sammanhang utanför samma dörr. I samband med invigningen så skulle ett av våra två Älgålag delta i distansversionen av Vårruset. Två varv runt elljusbanan avverkades under en halvklar himmel denna kristi himmelsfärdsdag.

Ett annorlunda Vårrus och en annorlunda invigning som var ett minimalt arrangemang av förklarliga skäl. Den stora äran att klippa bandet erhöll Lars Nilsson och Stig Nyrén som lagt många timmar på att färdigställa gymmet.

Det finns ju dock två trappor upp till verandan och således två band att klippa. Det andra fick de tre yngsta vårrusetdeltagarna äran att klippa.

Alma Ericson, Tuva Gyllström och Mary Ledin.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till Sven Thorstensson, Rustan Thorstensson och Björn Nilsson för deras bidrag till vårt gym.