HÄJ-seger i Svennis Cup

HÄJ P-00 svarade för både propagandafotboll och episka slutminuter när man i helgen tog hem segern i Svennis Cup. I söndagens final besegrades Örebro-laget Adolfsberg med 2-1 efter ett matchavgörande långskott av Markus Ekholm.

Den första matchen i Torsby och årets upplaga av Svennis Cup för HÄJ-laget P-00 var på fredag morgon. Skattkärrs IF var först ut med att stå för motståndet bland de fem lagen i gruppen. Där stod P-00 för en mycket bra insats och vann med komfortabla 6-0 i den två gånger 20 minuter långa matchen.

Senare under fredagen var det dags för den andra drabbningen. Där mötte man Hällbybrunn från Stockholm och spelade oavgjort efter två mål från båda håll.

Förutsättningarna inför lördagens första match var att minst en poäng behövdes för att ha chansen till slutspelsavancemang. Kongsvinger var det bästa laget i hela åldersgruppen och det var också dom som P-00 behövde klara minst oavgjort mot. Efter första halvlek stod det dock 2-0 till Kongsvinger, men med två minuter kvar så reducerade man till 2-1. Hoppet levde ännu, och med blott tio sekunder kvar av matchen så lyckades man kvittera till 2-2!

Måljubel

Till A-slutspel gick ettan och tvåan i varje grupp och för att ta sig vidare till detta så krävdes seger mot Öna i sista gruppspelsmatchen. Med segersiffrorna 2-1 mot Mora-laget så lyckades P-00 med detta och blev klara för semifinal mot Oxelesund.

Det var en semifinal som man dominerade från början till slut. Laget presterade kanske sin bästa fotboll någonsin tillsammans och vann med hela 7-0.

Segerjubel

I finalen väntade Adolfsberg från Örebro och i den matchen tog P-00 ledningen efter två minuter, men en bit in i andra halvlek kom kvitteringen. Den oavgjorda ställningen höll i sig tills det var en minut kvar av ordinarie matchtid. Då avgjorde lagkaptenen Markus Ekholm med ett långskott som betydde 2-1 och seger i cupen.

Markus Ekholm

Dessutom fick laget ta emot ett Fair play-pris. Motiveringen löd: ”För bra uppförande av spelare, ledare och medsupportrar, på och vid sidan av planen.”

Några som förtjänar ett omnämnande är ledartrion som utgörs av Tomas Andersson, Peter Jansson och Fredrik Söderström. Ett tack riktas även till Oskar Lejroth och Petter Johansson som egentligen spelar i Arvika Fotboll men som lånades in under cupen.