Hattrick i storseger mot Borgvik

Som omväxling mot kryssen kom idag en seger för Älgåherrarna på bortaplan mot Borgvik. Det blev dessutom en storseger där Gustav Johansson svarade för ett äkta hattrick i den första halvleken. Matchen vanns med 5-0.

Den första halvtimmen var dock jämn och var ett ställningskrig utan särskilt heta målchanser, men i den 33:e minuten tog Älgå ledningen. Tobias Nilsson gick runt på högerkanten och fick in bollen till Gustav Johansson som satte både Älgås och hans första mål i matchen. Fler skulle komma.

– Då tog vi verkligen över, säger Älgåtränaren Niklas Schützer.

Knappa fem minuter senare gjorde Gustav mål nummer två. Kort därpå ordnade Victor Olofsson en straff som gav Gustav chansen att fullborda ett äkta hattrick. Det gjorde han också och satte Älgå i förarsätet i halvtid, 3-0.
I halvtidsvilan var inte segern inräknad utan man förberedde sig på att bli hårt ansatta.

– Dom kommer ut och sätter press på oss och vi får knappt låna bollen första 15–20 minuterna i andra. Dom har bland annat en ribbträff, men vi reder ut det, berättar Nikas och fortsätter:

– Tobias Nilsson kontrar in 4-0 och då är det klart tycker jag.

Älgå utjämnade matchbilden och fick fler lägen när Borgvik fortsatte pressa på för en reducering. Tobias Nilsson gav dock Älgå sista ordet då han blev tvåmålsskytt och fastställde slutresultatet 5-0 i den 90:e minuten.

Härnäst väntar hemmamatch mot serieledande Råtorp 3 på Älgvallen. Matchen blir huvudnumret på Älgådagen på lördag, den 6 juli klockan 13:00.