Klar förlust efter jämn match mot serieledarna

Det var jämnt, men serieledande Råtorp 3 var snäppet vassare i slutändan. Den sista matchen innan uppehållet slutade i säsongens blott andra förlust. Råtorp vann med 3-0, men det var betydligt jämnare än så.

Matchen skulle ha spelats för en månad sedan, men på grund av studentresor och annat så ville Råtorp skjuta upp matchen. Då blev Älgådagen ett passande tillfälle att spela matchen på.

Efter en förlust mot Jössefors och oavgjort mot Åmotfors så sent som i torsdags kunde man hoppas på att Råtorp tappat farten i tabelltoppen där man dittills gått rent.

Dessvärre öppnade gästerna starkt på Älgvallen och var spelförande. Älgå har dock varit försvarsmässigt starka under säsongen men något för trubbiga framåt. Därför blev det extra jobbigt när Råtorp fick både 1-0 och 2-0 på dråpliga sätt.

– Men efter hand tyckte jag vårt spel kom igång och vi hade mer och mer bollinnehav och några riktigt fina chanser, säger Älgåledaren Lars-Erik Larsson.

Debutanten för dagen, Andreas Augustsson, hade ett skott i ribban som enligt ryktet kan ha varit inne och vänt.

Älgå gav inte upp utan gjorde en spelmässigt bra andra halvlek. Man kom dock bara nära en sprucken målnolla. Råtorp fick sista ordet då man gjorde 3-0 i den 83:e minuten.

– Tycker att alla kämpade på bra, men det var bara inte vår dag. Vi hade inte det riktiga flytet och turen på vår sida.

Nu väntar ett sommaruppehåll innan höstsäsongen börjar fredagen den 9 augusti då Kils AIK 2 gästar Älgvallen. Tills dess parkerar Älgå i mitten av tabellen med 13 poäng, men det är en mycket jämn serie där andraplatsen bara är tre poäng bort. Det är en spännande höst som väntar!