Klar seger för Älgå i sista hemmamatchen

I den sista hemmamatchen för säsongen nådde Älgås segerlösa svit vägs ände. Efter en drömstart var det egentligen inget snack om saken.

– En stor lättnad. Gôtt att avsluta bra på hemmaplan, summerar lagkaptenen Tobias Carlström efter 4-1-segern mot Nolgård.

Den goda känslan som det tidiga ledningsmålet gav hade tjuvstartat redan vid uppvärmningen. Älgå formade en bra startelva, hade en bra bänk och även stämningen var bra. En sneglande blick mot gästernas bås förkunnade att Nolgård inte hade lika välbeställda förutsättningar.

– Vi hade ett psykiskt övertag från start, de hade bara en man på bänken, säger Tobias.

Med Joakim Heintz avstängd tog Andreas Nyström anfallspositionen bredvid Joel Jarnbro. Jodå, ett skapligt forwardspar det också.

Den förstnämnde var först ut i målprotokollet. 1-0 efter fyra minuter. Samme ”Baron” spelade tjusigt fram Tobias Nilsson som satte 2-0 i den elfte minuten. Älgå var bra och hade fått en drömstart.

– Det kändes underbart. Men vi slappnar inte av för det, vi vet att det kan vända snabbt. Vi pratar mycket och det ger positiv energi.

Dock var ställningen fortsatt ”bara” 2-0 när halvtidsvilan kom. Även om de blåklädda varit det bättre laget så var ledningen relativt skör. I omklädningsrummet var budskapet att vara med från start och inte slappna av.
Så var det dags för spel igen.

– De gjorde en avsparksvariant som verkligen lyckades, konstaterar Tobias.

Nolgård slog en traditionsenlig bakåtpassning och sedan framåt till en anfallare som hade bråttom iväg på djupet.

– Han blev helt ensam och fick ta första och andra touch och sen lägga den bredvid Riff (van der Waal). Vi var inte beredda på det.

Matchbilden till trots så kunde denna brutala start på andra halvleken göra så att nervernas påverkan skulle bli en faktor.

– Vi visste att vi måste skärpa oss och att det kan vända.

De gulklädda gästerna från Hammarö hade lite mer att säga till om under upptakten av den andra akten, men Älgå hade fortfarande fördelen av ett numerärt överläge på bänken. När Nolgårds duktige lagkapten klev av skadad så hade de inte längre någon avbytare alls. Under en period spelade de dessutom med tio man.

– Vi tröttar ut dem och de spelar defensivt och slår mycket långbollar.

Allt eftersom kändes den knappa ledningen trots allt ganska säker.

– Vi var inte så oroliga med tanke på de bra avsluten vi kom till.

Nämnvärda och liknande målchanser hade Tobias Nilsson och Joel Jarnbro som hade varsinn ribbträff i fria lägen framför mål. Joel hade dock mål i sig även denna dag och i den 83:e minuten satte han 3-1.

– Strax därefter fixar Erik (Augustsson) en straff. Där stänger vi matchen.

Joel har varit säker från straffpunkten under säsongen och gjorde sitt andra och Älgås fjärde mål i slutminuterna.

4-1 mot Nolgård i säsongens sista match på Älgvallen och passande nog bröts den segerlösa sviten. Detta efter ett bra spel och solid insats från många håll.

– Vi spelade boll idag, allt från backlinjen till mittfält till forwards. Vi var kreativa och skapade lägen, det kunde lika gärna blivit 10-1, summerar Tobias.

– Ett stabilt jobb idag gör Christopher Jensen som tar för sig. Linus Johansson har vuxit genom säsongen. Erik Augustsson gör ett otroligt bra inhop. Kul att se att de tar för sig!

På söndag väntar säsongsavslutningen då Älgå möter Carlstad FC på bortaplan. Givetvis en mycket svår uppgift på förhand då CFC jagar seriesegern.

– Det känns lite tungt, men samtidigt skönt att kunna lägga säsongen bakom oss. Vi vet vad vi kan och vad vi behöver slipa på. En helt klart godkänd första säsong efter ett långt uppehåll.

Övre raden: Erik Augustsson, Jimmy Guldbrandsson, Anders Elg, Joel Jarnbro, Andreas Nyström, Hampus Eriksson, David Magnusson, Ryno Andersson, Johan Magnusson. Nedre raden: Christopher Jensen, Oskar Boström, Mattias Forslund, Linus Johansson, Riff van der Waal, Tobias Nilsson, Jimmy Ollenberg, Tobias Carlström, Fredrik Johansson.