Klar seger med mersmak mot Grums

På förhand skulle det sluta i en programenlig seger, men liksom mot Slottsbron i tisdags var ställningen ändå 1-1 i halvtid. Den här gången var det dock inte prestationen i sig som var bristfällig. I stället var det skärpan och framför allt medstudsarna som saknades stundtals.

Dessbättre fanns som vanlig en viss Mikael Ek där och gjorde viktiga mål.

Älgå höll i taktpinnen under den första halvleken mot tabelljumbon Grums 2 i kvällens bonusmatch på Älgvallen. Målchanser skapades från lite olika håll och kanter.

Peter Ek

Mikael Ek träffade stolpen. Alexander Steen fick ett jätteläge rakt framför mål men skottet räddades. Patrik Karlsson halkade i gräset vid ett fritt läge. En lobboll damp ned vid stolproten men gick inte in.

Mikael Ek

Ramträffar och bra räddningar av Grums målvakt, ja det är en möjlig variant på en summering av matchen.
Som så många gånger tidigare var det Mikael Ek som såg till att Älgå faktiskt fick utdelning på möjligheterna också.

Mikael Ek, 1-0

Under första halvlek hade gästande Grums i princip ett läge – och gjorde mål. Halvtidsresultatet 1-1 var fullständigt osannolikt sett till en matchbild där det varit spel mot ett mål och klara målchanser.

–Vi bjuder på det, vi är för dåliga på att vända spelet, menar Älgåtränaren Reine Berntsson.

Sidledspass på egen planhalva och i uppspelsfasen är ett ämne som omtalats vid flertalet tillfällen nu under hösten. Det var också i en sådan sekvens som det slarvades och ledde till Grums kvitteringsmål.

Robin Karlsson

Det oavgjorda halvtidsresultatet gav dock inte samma obehag som motsvarande gjorde mot Slottsbron i tisdags. Den här gången spelade inte Älgå dåligt utan det var utdelningen som saknades. Förvisso var scenariot detsamma i Årjäng.

–Egentligen var vi inte så oroliga i och med att vi var såpass överlägsna, säger Reine.

–Men man vill ha mer mål.

Mikael Ek

Om man vill ha mål, ja då är Micke Ek ofta rätt man att vända sig till. Precis som i Slottsbronmatchen så svarade han för ett viktigt ledningsmål i den andra halvleken.

Redan i den 46:e matchminuten hittade hans distansskott in bland nätmaskorna och 2-1 var ett faktum.

–Det kom väldigt lägligt.

Tony Kaspersson

Därifrån och till 90 minuter var det Älgå som styrde händelserna. När Micke Ek fullbordade sitt hattrick från elva meter kändes det tryggt. Jonatan Andersson och Tommy Holm kunde bryta Ek-dominansen med sina 4- respektive 5-1-mål. Sista ordet fick dock gästerna som gjorde 5-2 i slutet av matchen.

–Vi var ett nummer större hela matchen, summerar Reine.

Tommy Holm

En liten målskörd blev det alltså till slut, men betydligt större siffror kunde det definitivt ha blivit. Hela sex ramträffar räknades det till för Älgås del.

Viktigast av allt är förstås dom tre inkasserade poängen. Dessa ger Älgå en serieledning med fyra poäng före Årjäng som förvisso har en match mindre spelad.

Robin Karlsson

Det börjar definitivt dra ihop sig nu och det vankas ett avgörande i tabelltoppen. Älgå kommer vara serieledare i åtminstone två veckor till. Årjäng kommer inte spela match förrän nästa fredag då man möter Slottsbron på bortaplan. Samtidigt tar Älgå emot Edsvalla i den sista hemmamatchen, förutsatt att det inte blir kvalspel.

Alexander Steen

Därefter avslutar Årjäng med tre raka hemmamatcher mot Svanskog, Värmskog och Eskilsäter. Den sistnämnda spelas anmärkningsvärt nog en vecka efter Älgås avslutande match mot Sifhälla borta.

Det kan alltså uppstå ett scenario där man får vänta en vecka för att se vem som blir seriesegrare.