Knapp förlust mot serieledarna

HÄJ F-13 förlorade öppningsmatchen för höstsäsongen på Älgvallen mot serieledande QBIK med 0-1. Tjejerna kämpade och försvarade sig bra dock och hade varit väl värda en poäng.

IMG_7051

HÄJ F-13 (F-11/12/13) mötte tufft motstånd när man sparkade igång andra halvan på säsongen. Serieledande QBIK 98 vit gästade nämligen Älgvallen på torsdagskvällen. Gästerna var obesegrade inför matchen och hade enbart registrerat segrar utöver en oavgjort match.

För hemmalaget HÄJ var statistiken inte lika vacker. Den var precis den omvända. Enbart förluster förutom en oavgjord match. Således ligger man sist i serien F division 5 västra.

Men i det här fallet är tabellen aningen missvisande. HÄJ har spelat bra i de flesta matcher men helt enkelt inte orkat hela vägen.

–Det har varit ganska lite folk, inte så mycket folk på bänken. Det har sett bra ut på matcherna men vi har tappat i andra, berättar Sanna Danielsson som tränar F-13 laget.

IMG_7009

Försvarade sig bra

Även i matchen mot QBIK såg spelet bra ut. Men det var förstås försvarsspel tjejerna fick ägna sig åt mest.

–I första halvlek gick det mest ut på att försvara oss, konstaterar Sanna.

Men HÄJ stod emot bra mot den massiva offensiven. Linnéa Larsson i målet gjorde flertalet viktiga räddningar. Men även hon fick kapitulera till slut, dock var det en straff som krävdes för detta.

IMG_7017

Kom igång i andra

I andra halvlek kom hemmalaget in mer i matchen och fick låna bollen mer.

–Jag tycker vi kom upp bättre och fick igång passningsspelet, säger Sanna.

HÄJ kom dock aldrig riktigt nära någon kvittering. QBIK hade däremot ett gyllene läge att utöka till 2-0 när man i den andra halvleken fick ytterligare en straff. Den sköts dock utanför den vänstra stolpen. Mer än 1-0 behövdes förvisso inte heller för att vinna matchen, vilket gästerna gjorde. Det var straffen i första halvlek som fällde HÄJ som alltså var nära att kämpa till sig en poäng mot serieledarna.

–Tycker det sett bättre och bättre ut, säger Sanna som också hade beröm att dela ut.

–Julia Olsson och Elin Jönsson, de två mittbackarna gjorde ett bra jobb idag, avslutar hon.